Luxus na 4 různé způsoby. Na zahradě ho můžete mít i vy.

Natálie Vopařilová
15. Březen 2018

Sauna je zajisté snem mnohých z nás. Proč si tento sen nesplnit? Není to tak nedosažitelné, jak by se mohlo na první pohled zdát. Na stavbu sauny nepotřebujete žádné stavební povolení, dokonce ani nemusíte natahovat elektřinu a tak si tedy nezničíte zahradu. Stačí mít menší pozemek, nějaký ten finanční obnos a dobrou firmu, která má se stavbou saun zkušenosti.

 

S takovou firmou už jsme se společně jednou seznámili. Konkrétně v článku "Grilovací sezóna? Celý rok!". V článku jsme si představili grilovací altány, které tato firma také zajišťuje. Nyní si představíme sauny. A vězte, že se opravdu nudit nebudete. Představíme si totiž hned 4 druhy neobvyklých zahradních saun!

 

Firma KYLPYLA má se stavbou saun již 25 let zkušeností.  Zpočátku vměstnali saunu téměř do každého prostoru, který si zákazník přál. Pro představu třeba do sklepa nebo na půdu. Dnes se již ale orientují především na kvalitní a originální provedení saun. Koncept vychází z originálních finských saun a kot. Nejednou totiž firma navštívila Finsko a Lotyšsko, kde jsou stavby tohoto typu velmi oblíbenou záležitostí. Nyní přináší tento koncept i k nám, do České Republiky.

 

Firma sází na znalosti a tvrzení již našich dávných předků. Tedy na to, že příroda je sama o sobě nejlepší léčitel. Sauny jsou i právě z tohoto důvodu vyrobeny zejména z přírodních materiálů- tedy dřeva. Sauna se nejčastěji vytápí opět tou nejpřirozenější cestou a to pomocí ohně. Rozdíl v porovnání s vytápěním pomocí přímotopu nebo elektrickými kamny je výrazný. Mimo jiné není nic hezčího, než pozorovat plameny ohně a hledat v nich uklidnění a vnitřní pohodu.  Není ale žádný problém zavést do sauny i již zmiňované elektrické vytápění.

 

A na kolik že sauna přijde? Ceny staveb se pohybují mezi 85- 280 tisíci korunami.

Single, Double, Triple. Unikátní Iglu sauna je k dispozici ve třech variantách

Všechny Iglu sauny jsou vystavěny z více jak 2500 kusů ručně vyráběných dřevěných šindelů ze severského smrku! Stěny mají tloušťku 4,5 cm. Tvar sauny zajišťuje správnou cirkulaci vzduchu a rozměry se liší v závislosti na konkrétním typu Iglu sauny.

V základním vybavení jsou mimo samotné stavby také dveře, lavice a dokonce i saunové topidlo včetně komínu!

V nabídce je také jedinečná Oval Sauna. Ta je vyrobena z Thermo borovice. Střechu tvoří asfaltové šindele a na výběr je z mnoha barev.

 

Co každého zajisté potěší je základní výbava sauny. V té je krom dveří, lavic, topidla a oken z tvrzeného skla také veranda včetně stolku a dvou židlí!

I když se to na první pohled nemusí zdát Sauna Pod je relativně velký objekt. Saunovat se v ní může pohodlně až 6 osob. Její oblý tvar, jako u většiny saun výrobce zajišťuje, že zbytečně nevytápíte rohy domu.

O grilovacích altánech již víme. Saunové koty se nabízí jenom jako sauna, nebo sauna s odpočívárnou a krbem, popřípadě jako sauna a grilovací altán zároveň. V posledním případě již mluvíme o originální finské kotě.  V nabídce jsou šesti a osmihranné půdorysy.