Kadeřnický salón Cherie

Natálie Vopařilová
20. Září 2015

Studio Apparel interiéry má na svém kontě již mnoho úspěšných realizací. Nejednou z nich je například interiér kadeřnického salonu Cherie.

 

Salon se nachází na pražských Vinohradech a jeho interiér vám zkrátka vyrazí dech. Jedná se o luxusní a romantický prostor, odkud si kromě skvělého účesu odnesete i skvělý zážitek. Fascinující podívaná je zaručena. Tady se budete opravdu cítit královsky. Salon prošel obrovskou rekonstrukcí a původní je dnes už pouze podlaha.

 

Celý interiér je laděný do bílých, šedých až stříbrných odstínů. Za povšimnutí zajisté stojí robustní stříbrná zrcadla. Nesmíme opomenout ani přítomnost lakovaného nábytku. A kde už ho bylo příliš, tam se použilo ohýbané sklo. To nenarušuje dominantu zrcadel a interiér skvěle doplňuje. Výraznou dominantou kadeřnictví jsou křišťálové lustry, které jsou zároveň charakteristickým znakem královského vzhledu interiéru.

 

Většina nábytku a designu včetně loga jsou na zakázku. Každý kus nábytku je speciálně navržen pro potřeby kadeřnictví a to tak, aby v zákaznících probouzel pocit luxusu a pohodlí. Příkladem může být nadmíru příjemná pohovka a nebo stylové barové židle. Zbytek interiéru je sladěn pomocí tapet, textilu a v neposlední řadě také pomocí osvětlení.

Tapety jsou vzorované, přičemž tapeta je šedá a vzor krémově bílý. Okna zahalují nenásilné, leč nápadné šedé závěsy z lesklé látky. Strop je vymalován bílou barvou obsahující perleť. Správně zvolené osvětlení tento fakt zdůrazňuje, a to tak, že na stropě vytvéří příjemnou hru světel.

 

Důležitou část salonu tvoří také recepce. Její zeď je zdobená výraznou květinovou tapetou. Ta je vyrobena z jemného vlákna a působí jako samet. Celému prostoru to tak výrazně přidává na jeho luxusu. Nepřehlédnutelné logo je vytvořeno z tenké kovové desky a je podsvíceno led osvětlením.

 

Kadeřnictví. To se zkrátka rovná spousta chemie. I na to se při realizaci myslelo a interiér je vybavený tak, aby byl odolný vůči agresivním látkám. Příkladem jsou třeba pracovní desky z materiálu Corian.

 

A na závěr ještě jedna perlička. Všechen nábytek má chromové úchytky doplněné prvky Swarowski.