Máte krb? Zvýrazněte ho pomocí stylového stojanu na dřevo!

Natálie Vopařilová
5. Září 2015

Stojany na dřevo do interiéru jsou skvělým způsobem, jak do místnosti vnést tu pravou "krbovou" atmosféru. Zároveň je takový prvek výraznou dekorací pokoje a pocit domácí pohody je rázem intenzivnější.

 

Studio Pechlat Design se věnuje právě tvorbě vkusných stojanů. Stojany jsou navrženy tak, aby byly maximálně funkční a zároveň skvěle vypadaly a to se studiu opravdu daří! Na kontu má už čtyři série stojanů a malou ochutnávku z každé série vám přináší i právě tento článek.

Tower. První řada nábytku, který si dnes představíme. Název mluví už sám za sebe. Jedná se o věže různých výšek. Kovová konstrukce má na sobě hladký nátěr, tedy její čištění je nenáročné. Díky vysoce kvalitní práškové barvě je taktéž odolná proti oděrkám a neloupe se.

 

Na výběr je hned z několika produktů. Stojan s podstavcem, bez něj, nebo snad stojan na kolečkách? Vybere si každý. 

Nízké i vysoké, s policemi i bez polic. Na výběr jsou i stojany s vrchní deskou, tím pádem jdou využít i jako stolky. Opět je na výběr hned z několika variant. Líbilo by se vám spíš dřevo, čiré sklo nebo matné sklo?
I bočnice nezaostávají a nabízí se taktéž hned v několika variantách. A pokud chcete něco vzdušnějšího, jsou v nabídce také stojany bez plných bočnic, pouze s příčkami. 

Multifunkční využití mají především stojany z řady Bench. Nejen, že jsou úložným prostorem pro dřevo, ale poslouží i jako posezení. Ty menší jako odkládací stolky.

Pro ty, co si potrpí především na originalitě studio připravilo stojany Circulus. Skládání dřeva do kruhu není jistě úplně obvyklé. Není se ale čeho bát. Výsledek je opravdu perfektní.

A největší specialitkou studia je stojan The X. Nabízen je pouze jeden model. Jedná se o klenot mezi všemi produkty studia. 

 

Mluvíme o ocelové konstrukci jedinečného designu. Vysoká je 150 cm a široká 110 cm. Objekt váží něco málo přes 31 kilogramů. Stojan má čtyři kolečka a nosnost až 200 kilogramů. Po bocích a na vrchu jsou použita na každé straně tři nerezová lanka.

A kdo se dočetl až na konec, může se za odměnu pokochat zástupci jednotlivých sérií v jedné místnosti. A to přímo v ateliéru!