Návrat do starých časů

Laura Kučerová
7. Červen 2017

Existuje jen málo interiérů, kde se skloubí rustikální styl, nadčasovost, jemnost a útulnost takovým způsobem jako realizace od Odette Design Studio. A není se co divit. Autorka Odette Kmeť Fedorová se věnuje nejen interiérovému designu, ale taktéž textilní módě od útlého věku. Zkušenosti získala během studií v Londýně a stáže v Miláně.

 

A čím je její tvorba tak výrazná? Naprostým pohlcením. Ať se ocitnete kdekoliv – v kavárně, ateliéru či kosmetickém salónu – vždy vás něžná atmosféra zcela obklopí. Budete uchváceni osobitým pojetím francouzského stylu, sebemenšími detaily a pastelovými kombinacemi. Návrhářka totiž dokáže spojit starožitné věci s novodobými tak, že sotva poznáte rozdíl, co už zde bylo a co přibylo. Hranice mezi starým, renovovaným a moderním se stírají a dávají vzniknout harmonickému celku, z něhož lze pocítit soužití obyvatel se svým okolím.

 

Kuchyňská linka byla koncipována jako pracovní prostor, který z venkovní strany obklopuje koupelnu. Díky tomu vzniklo dostatek místa pro vaření a stolování, kde nesmí chybět ani polootevřený kredenc po babičce. I když se zde setkáme s rozdílnou barevností nábytku, vše spolu ladí. Stejně jako obnažené cihly a nosné trámy ve stropu.

 

Při vstupu do další místnosti, musí každá romantická duše zajásat. Nic ale není kýčovitě růžové a přeslazené. Pouze laskavé a vlídné prostředí, které láka k tomu, abyste si sedli na textilní pohovku s šálkem horkého čaje a nechali se inspirovat.

Čtěte také