Kontrasty v podání studia Loft

Dita Pfeferová
9. Březen 2018

Designéři z polského studia Loft mají ve svém portfoliu mnoho famózních realizací s důrazem na detail i na jednoduchost. Při navrhování interiérů berou v potaz i restaurování původních nebo jiných starých nábytkových kusů, které do nového interiéru posléze dosazují.

 

Jednou takovou realizací je i rekonstrukce kovárny. Někdejší kovárna snesla již nevhodné přestavby předešlých majitelů, ale i s tím si studio Loft vědělo rady.  Ze zchátralého domu s nepěkným vzhledem později dokázalo vytvořit velkolepý a zároveň romantický domov.

 

Interiér celého domu je laděn do bílé barvy, kterou doplňují textury různých dřev, mimo jiné i podlaha z bělených prken. Ústředním prostorem je opět obývací pokoj propojený s jídelnou, ze kterého je možno volně projít i do kuchyně. Strohost lesklých bílých povrchů rozráží obnažené cihly a trámoví, ač také bílé barvy a originální nábytkové kusy, restaurované nebo přímo navrhnuté autory realizace. V interiéru je také vytvořeno mnoho příjemných zákoutí byť třeba jen s osamoceným křeslem. Každé zákoutí a každý pokoj, například i ložnice, se vyznačují přiměřenou jednoduchostí rozraženou ale vždy nějakým originálním kusem, od lampy přes lustr až po neokoukaný nábytkový kus. Z kuchyně i z obývacího pokoje je pak možné vstoupit na uzavřenou terasu, která je v obklopení starých zdí a rostlin pnoucích či v květináčích snem každé romantické duše.