Rodinné bydlení, kde se snoubí různorodost a jednolitost zároveň

Natálie Vopařilová
19. Srpen 2015

Moderní byt v Pardubicích je perfektní ukázkou toho, jak lze ve sladěném bytě docílit různorodosti, barevnosti a hravosti . A to nerušivým a elegantním způsobem.

Srdcem každého bydlení je jednoznačně obývací pokoj. Je to místo, kde může rodina trávit čas spolu. Většinou bývá největším pokojem v celém domě. 

 

Úložný prostor byl v tomto obývacím pokoji získán především díky policím. Ty jsou prakticky umístěny na stěně, zaplňují ji a tím je pokoj rázem útulnější.

V obývacím pokoji by měl být rozhodně dostatek světla. Toho je v tomto bytě docíleno především velkými prosklenými dveřmi. Ty v tomto interiéru tvoří celou jednu stěnu pokoje.  

 

Přístup denního světla je mnohem lepší, než umělé osvětlení a pokud ho můžete získat například tímto způsobem, rozhodně to udělejte. Nejen, že je to zdravější, ale také to do pokoje vnáší atmosféru, která panuje venku. Je přeci krásné koukat na film s bližními, když se den chýlí ke konci, nebo v dece pozorovat padající sníh.

 

Dále jsi všimněte svítivě zelených doplňků. Pokoj je díky nim živější a nepůsobí nudně až stereotypně. A když se interiér v některých hodinách zalije hřejivým slunečním světlem, zelená se rozzáří ještě víc.

Obývací pokoj je moderní, ale zároveň velmi přátelský a útulný. 

V kuchyni se od zářivých barev upustilo. Atmosféře velí především kontrast tmavého a světlého nábytku.

S pestrými barvami se tedy dále setkáváme až v dětském pokoji. Opět se jedná o nenásilný a originální způsob, jak vnést do pokje živo. Tentokrát mluvíme zejména o tapetě. Zvolený motiv takzvaně "nebije do očí". Naopak je na pohled velice příjemný a splňuje svůj účel. Je tomu tak i díky zvoleným barvám- tedy svítivě růžové a umírněnější modré.

Efekt tapety umocňují doplňky. Jedná se o ty samé doplňky, které byly použity v obývacím pokoji, tentokrát akorát ve fialových ostínech. Fialová barva je skvělým kompromisem, mezi růžovou a modrou, které byly použity na tapetě. 

Celkové provedení jistě potěší malou holčičku i téměř dospělou slečnu. Tudíž majitelé po pár letech nemusí předělávat pokoj znovu, aby odpovídal věku jejich dcery.

Stejně, jako v předešlém pokoji je hlavním prvkem oživení pokoje barevná stěna. Nyní však není použit motiv, ale jedná se o podstatně odvážnější způsob. Kompletně celá stěna je natřena na svítivě zelenou barvu. Tutéž, která skvěle fungovala na doplňcích v obývacím pokoji. 

Pokoj je doplněn kobercem, který už jsme v tomto bytě mohli spatřit několikrát. Tento má, oproti tomu v obývacím pokoji, pouze jiný vzor.

Ložnice se sytých a výrazných barev vzdává. Spoléhá na kontrast světlého lakovaného nábytku a tmavého dřeva. Podobně, jako tomu bylo v kuchyni.

Velkou oporou zajímavého interiéru jsou působivě řešené skříně. Právě tam skvěle funguje již zmiňovaný kontrast.

Ložnici taktéž zútulňují doplňky. Zaplňují jinak prázdný prostor nad čelem postele.

Za povšimnutí zajisté stojí i noční lampičky.

Celý byt sjednocuje zejména podlaha. V bytě je použita jedna a ta samá, akorát v jiném barevném provedení.
Častým prvkem jsou i koberce ze stejného materiálu, taktéž v různých barevných provedeních a odlišných vzorech.