PastaCaffé

Natálie Vopařilová
14. Srpen 2015

V Praze 1 proběhla v tomto roce rekonsturukce kavárny PastaCaffé. Kavárna se nachází v ulici Vězeňská a nabízí mimo pokrmů a nápojů také Free Wi-fi a oddělenou nekuřáckou část. Realizaci v restauraci provádělo interiérové studio ARMONY. Nyní se PastaCaffé může chlubit nejen vynikající kávou a jídlem, ale taktéž elegantním a stylovým interiérem.

Studio ARMONY se specializuje na vybavení interiérů a exteriérů. Návrhy jsou vytvořeny vlastním interiérovým designérem, nebo vznikají ve spolupráci s architekty. To zaručuje skvělý výsledek, jak se budete moci sami přesvědčit níže.

ARMONY vsadilo na souhru na první pohled nezajímavých barev. Černá, šedá a bílá mohou samy od sebe působit dost nudně. Studiu se ale podařilo vytvořit jedinečný prostor, který je doslova pastvou pro oči. Dosaženo je toho díky kombinaci samotného designu nábytku a jeho kompozicí.

 

Za povšimnutí také stojí tabule MENU, která je velmi prakticky řešená. Do kavárny jako celku skvěle sedí a zákazník má hned přehled o tom, na čem si dnes pochutná.

Skvěle se zde podařilo dosáhnout elegnatního a opticky prostorného interiéru, aniž by působil stroze. Ba, naopak. Interiér je útulný a člověk se v něm cítí skoro jako doma.

Ač se to na první pohled nemusí zdát tak zřejmé, i lednice a celkové vybavení pultu má velký vliv na celý prostor. Příjemné žluté osvětlení je pohodlné pro oči a lednice jako celek díky němu vypadá originálně a skvěle se do interiéru hodí.

 

Dekorace a vystavené produkty mimo jiné ještě více pomáhají ke zútulnění celého intriéru. Samozřejmě mají také svůj praktický účel

Opět výrazná tabule MENU. Jako na předchozích fotkách do interiéru skvěle zapadá a je praktická. Tady navíc tvoří podstatnou část stěny a zaplňuje ji. Při realizaci tak nebylo nutné vymýšlet, co s prázdným prostorem.

Velký obraz na stěně je jednou z dominant kavárny a podtrhává celkový dojem z interiéru. Díky němu není stěna holá a interiér nepůsobí stroze. Vhodný motiv zároveň sjednocuje místnost a dodává jí netradiční vzhled.