Zahradní domek, po kterém touží každé dítě i dospělý

Magdaléna Nečasová
26. Červenec 2015

Společnost Sharon Davis Design byla založena v roce 2007 a jejím cílem jsou návrhy mimořádných staveb, které změní budoucnost komunit a lidí v nich.
Firma byla jmenována časopisem Metropolis 2013 "Game Changers" pro svůj projekt Centrum ve Rwandě, který následně získal i ocenění Award 2011 Světového architektonického festivalu "Best Future Educational Project".
Studio Sharon Davis Design představuje ideál, jakým lidé v dnešní době žijí.

A jak popisují svoji tvorbu sami architekti?:
"Snažíme se zajistit úspěch našich návrhů mnoha způsoby. Chceme posílit ekonomicky zdravé a udržitelné životní prostředí. Spolupracujeme s neziskovými, veřejnými a soukromými organizacemi, kde nabízíme velmi rozmanité navrhování projektů v rozsahu od jednoho interiéru rodinného domu v New Yorku po komunitní centrum ve Rwandě."


 V tomto článku se dozvíte něco málo o projektu zahradního domku, který svou originalitou láká do svých prostorů nejen děti, ale i dospělé.

Rozlehlá plocha luk na kopci u starého Garrisonova statku nabízí zhruba 350 stop čtverečních. Tento prostor je považován za víceúčelový a podle několika sousedících stromů na jeho vyvyšeném místě nese název "Treehouse" (domek na stromě). 

Domek je dělen do dvou výškovách úrovní - přízemí a vyhlídky na stromě. Obytný interiér je tvořen polykarbonátovou vrtsvou a vnější obložení se skládá z rekultivované bílého cedru s otvorem do nebe.

Na fotografii si můžete prohlédnout originálního řešení propojení jednotlivých podlaží, které je umožněno pomocí široké skluzavky pletené sítě. Vyhlídka je přístupná z pevně ukotveného žebříku a skluzavky

Vstup do budovy je zajištěn přes šplhací síť krytou poklopem. Žebřík vede až přes druhé padací dveře na vyhlídku v nejvyšším patře, které hostí mahagonový psací stůl.

Vyhlídka se pyšní širokým rozhledem směřovaným na louku a jabloňový sad.

Ideálním relaxačním prvkem tohoto domku je zavěšená síť, ve které se dá výborně odpočívat. 

Širokou skluzavku ocení nejen děti. Díky upraveným rozměrům je přístupná i všem dospělým