Lampa z betonu? Proč ne!

Magdaléna Nečasová
24. Duben 2017

German Gonzalez Garrido...

V roce 2002 zakončil studium university v Buenos Aires a dnes má více než 14 let zkušeností v oblasti designu, vizualizace, podnikání a fotografie

 

V roce 1999 založil společnost Proyecto Digital, která se velmi úspěšně zviditelnila díky designovým a vizualizačním projektům v Argentině, Španělsku, Německu a také Číně. 

 

V roce 2009 vytvořil Fotocalle - program, který stejně jako StreetView pomocí fotografií registruje jednotlivá města a silnice

 

V roce 2012 vytvořil projekt XLmuseum - virtuální muzeum. Aplikace, která umožňuje svým webovým nvštěvníkům procházet jednotlivými částmi muzeí a zároveň zajišťuje přístup k informacím všech vystavených kusů. XLmuseum úspěšně spolupracuje s Ministerstvem kultury Španělska ve vytváření virtuálních muzeí po celé zemi. Tento projekt sbírá a spravuje důležité informace o každém vystaveném kusu a zpracovává fotografie a poznatky poskytnuté návštěvníky jednotlivých virtuálních muzeí.

 

Germanův poslední a nejaktuálnější projekt s názvem RiverScan. Jedná se o mobilní řešení, které umožňuje chránit a obnovovat zmapované řeky a vodní toky. 


German má vášeň pro design, fotografování a technologie. Věří, že kreativita, inovativní duch, tvrdá práce a spolupráce napříč různými obory jsou nezbytné pro potřebný vývoj, dokonalost a úspěch.


V tomto článku Vám bude představena část z jeho designové tvorby - přesněji závěsné svítidlo Concrete Ball. (překladem betonová koule)

Germán González Garrido navrhl Concrete Ball aneb závěsné betonové svítidlo s počátečním úmyslem vložení velkých COB LED zářivek do lampy už během fáze lití betonu.

V důsledku litého betonu je lampa svou skladbou jako jeden monolitický betonový celek bez spojůCOB LED zářivky mají velkou výhodu tepelného odporu, také větší chladící plochu, lepší světelný efekt a co víc, vypadají skvěle v okolním betonu.

Úhel naklonění samotné lampy může být nastaven v rozmezí od 0 ° do 45 ° pomocí ohybových šroubů vložených do lampy během odlévání.

Concrete ball může sloužit buď jako stolní lampa, nebo jako světlo zavěšené na výrazném červeném lanku. 

Tento jedinečný designový doplněk elegantně kombinuje strukturu materiálu a výhodné moderní technologie.