Byt na Vyšehradě plný barev

Dita Pfeferová
26. Prosinec 2017

Interiérová designérka Zuzana Jančušková si dle vlastních slov ráda hraje s barvami a akcentem. To je vcelku příjemné osvěžení oproti trendu chladných a často odosobnělých interiérů. Její realizace bytu na Vyšehradě je ztělesněním originality a svobodné a otevřené mysli.

 

Prostor nevelké garsoniéry je členěn na několik zón. Středním panelem je vymezena zóna spací, tedy prostor s dvoulůžkem a šatními skříněmi. Postel se středně šedým čalouněním doplňuje betonová stěrka na stěně za ní. Výraznými prvky této zóny jsou i patinované noční stolky v industriálním stylu a textura dřeva, užitá na dýze šatních skříní. Větší část garsoniéry v sobě nese funkci obývacího pokoje i kuchyně. Po jedné celé stěně je tažena světle šedý kuchyňský komplex bez horních skříněk, jehož pozadí je též zdůrazněno betonovou stěrkou. Na levé straně linky se nachází vysoký policový regál, ve stejném dekoru jako šatní skříně v prostoru ložnice.

 

Mimo válcovité digestoře se nad kuchyňskou linkou nachází ještě nástěnná televize, která nás odkazuje na protější stěnu, kterou vlastně tvoří onen panel, oddělující prostor pro spaní. Té dominuje pohovka, jejíž konstrukce je tvořena masivními „trubkami“ stejného modrého odstínu, kterým jsou olemovány i béžové polštáře pohovky. Vyzvednutí pomocí barevného akcentu se týká i zjevně původních dveří do koupelny i chodby. Patina nočních stolků je zde roznásobena i na konferenční stolek a stoličku u něho. Celý byt je tak důkazem autorčina tvrzení o její zálibě v barvách či akcentech, díky které se stává kompetentní pro tvorbu takto úchvatných a nevšedních interiérů.