Upletené pohodlí se jménem Bertoia Loom Chair

Magdaléna Nečasová
30. Červen 2015

Clément Brazille je nezávislý francouzský designér a tvůrce objektů. Jeho nezávislost je demonstrována faktem, že svá pracovní pole má na více místech - Paříži a Ženevě.


V roce 2011 zakončil své studium průmyslového designu na Vyšším institutu užitého umění v Paříži. Později navázal dalším studiem inteiérové architektury a designu v Rennes
V říjnu 2012 se setkal s keramikem, který mu nabídl práci a sdílení své pracovní dílny poblíž Angers ve Francii. Tento velmi významný člověk pomohl Clémentovi začít budovat svou vlastní kariéru. Pracoval s ním po dobu 10 měsíců. V tomto období Clément Brazille vytvořil své první keramické projekty.
V září 2013 byl přijat na jeden rok do programu v Centru pro experiment a realizaci současné keramiky na Ženevské univerzitě umění a designu.
Od ledna 2015 je součástí do Masterclass Skills Academy 2 a v současné době je jeho největší pýchou návrh na ocenění pro projekty Bienále mezinárodního designu v Saint Etienne.

A jak sám autor mluví o své práci? 
"Každá část nebo funkční objekt , který jsem vytvořil, jsou projevem zhmotnění myšlenky, která jako jediná dokáže ovlivnit vývoj produktu. To ona udává směr, kterým se tvorba vydává. Jedná se o velmi originální projekty, unikátní a limitované edice, které jsou východiskem pro veškeré požadavky fyzických osob nebo mezinárodních institucí."

Produkt Bertoia Loom Chair je výsledkem složité práce kombinování nábytku a umění

"Jako tkalcovský stav, oblékám každou židli do ušlechtilého materiálu, což vytváří jedinečné a přizpůsobitelné kousky," řekl Clement Brazille, návrhář židlí. 

Proplétání nábytku hebkým materiálem velmi rychle ukáže své výhody. Jakmile je židle dokončena, hned vyzývá své budoucí uživatele k pohodlnému posezení

Bertoia Loom Chair je interpretace reprezentativních kreací návrháře Harryho Bertoia, podle něhož je i samotný produkt pojmenovaný. 

Na této fotografii můžeme vidět proces proplétání nábytku. 

Bertoia Loom Chair nabízí několik odlišných barevných odstínů a tvarů nábytku.