Dětský pokojíček? Kajuta pro námořníka

Dita Pfeferová
25. Prosinec 2017

Z realizací Veroniky Ševčíkové je znát, že ji její práce interiérové designérky opravdu baví a naplňuje. Zvláště patrné je to z realizací dětských pokojíčků, kde může popustit uzdu fantazii a tak se přibližuje fantazii dětské, která je často bez hranic.

 

V případě realizace námořnického pokojíčku se jednalo o redesign původního stavu. Již původní pokoj měl námořnický nádech. Ale z nedostatku úložného prostoru a nevyhovujícímu uspořádání v něm tento nádech poněkud zanikal. Nešlo tedy o realizaci nového pokoje, ale spíše o jeho vylepšení a probuzení. Mimo tématu byl v pokoji ponechán například i koberec a původní nábytek. Ten byl samozřejmě doplněn nejen o další díly, ale i o bílé proutěné koše, které ve svém středomořském vzezření ukrývají hračky všeho druhu. Pokoj také nabízí spoustu místa pro sezení či lenošení a to i na parapetech oken. Co je zde hlavní, jsou detaily. K původním úchytům šuplíku byly přidány polštářky, obrázky a další předměty s námořnickým motivem. I modrobílá pruhovaná tapeta dodává prostoru ten pravý ráz.

 

Zkrátka v tomto pokoji nenaleznete nic, co by nepřipomínalo moře. A ruku na srdce, kdo z Vás nechtěl být v dětství pirátem či námořníkem? Já tedy ano, a za takový pokojíček bych dala houpacího koně.