Perličky z tvorby firmy Duoton

Luci Bečková
26. Říjen 2018

 

                       • Novostavby • rekonstrukce • lofty • půdní vestavby • architektonické studie • 

                                • rezidenční bydlení • kancelářské prostory • produkce nábytku • 

 

                 Tohle vše pro Vás může firma Duoton zajistit. Přináším stručný náhled na styl její tvorby. 


 

        Prvním projektem je rekonstrukce bytu na Jičínsku. Moderní, svěží, retro - to jsou tři klíčové slova vystihující interiér tohoto bytu.

       

        Při příchodu nás vítají praktické vestavěné skříně, které svou čistě bílou barvou dodávají vstupnímu prostoru dostatek světla. 

 

 

        Následuje velký otevřený prostor. Zde se nachází odpočinková zóna, pracovní stůl a kuchyňský kout s barovým pultem. Bílé zdi krásně korespondují s dřevěnou podlahou, stropními trámy a jsou ozvláštněny jednou stěnou s odkrytými cihlami. Zdůraznila bych přítomnost květin a kaktusů, které interiéru, který na první pohled může vypadat strohý, dodávají život.

 

        Také zde najdeme zónu spací. Vestavěná postel je sice součástí tohoto velkého pokoje, ale stále skýtá určité soukromí. Prostor pod lůžkem je využit jako úložný.

 

 

        Neméně důležitou a stylově řešenou místností je koupelna. Opět zde najdeme záživou bílou, přírodní dřevo a vše je doplněno sytou akvamarínovou barvou. 

 

 

        U koupelny ještě chviličku zůstaneme, tentokrát ovšem z jiného soudku. Netradiční černé obložení, bohatě zdobený rám zrcadla a drobná mozaika zakrývající roh u závěsné toalety. Tento odvážný interiér je doplněn kamennou soškou Buddhy, který je symbolem štěstí, vyrovnanosti, moudrosti, blahobytu, osvícení a pozitivní energie. 

 

 

        Přesouváme se k další rekonstrukci - rodinný dům Lysolaje. Ponořte se do hlubin své oblíbené literatury v této útulné knihovně v rustikálním stylu. Dřevěné obložení na podlaze a stěnách vytváří uklidňující a teplou atmosféru domova. Zde je výrazným prvkem velice pohodlné křeslo neotřelého vzhledu.

 

 

        Rodinný dům Slivenec = venkovský styl. Kosmetické potřeby fikaně skryté za ručně zarámované zrcadla, obložení z tmavého dřeva, staré kyvadlové hodiny a umyvadlo připomínající pivní sud. I zde se projevuje Kašparova originalita.

 

 

         Tradiční obývací stěny již dávno vyšly z módy. Nechte se inspirovat realizací z dílny Duoton. Zaoblená stěna s drsným obložením, vestavěný krb, prostor pro odkládání dřeva, televizní obrazovka zavěšená na masivních dřevěných deskách. Rudá sedačka je dalším nápadným prvkem a opět dokazuje nebojácnost architekta. Červená je také součástí originálního skleněného lustru zavěšeného nad kuchyňským stolem.

 

 

        Pokud se nemůžete rozhodnout, jakou barvu vybrat pro zdi v oblasti schodiště, zůstaňte ve světlejších tónech. Béžová, smetanová či slonovinová zajistí dostatečné světlo a také prostor opticky zvětší. Poté už jen stačí vybrat nějaký neotřelý prvek a nádech luxusu je na světě. Mohutný závěs, zajímavé světlo či krásně jednoduché skříňky... je z čeho vybírat.

 

 

        Jednou z dalších vychytávek pana inženýra Kašpara je posuvná skleněná stěna z následující fotografie. Je příkladem, jak ladně a zároveň prakticky oddělit relaxační atmosféru obývacího pokoje od rušné kuchyně.

 

 

        Malá kuriozita na konec - aneb jak zajistit, že si hosté budou pamatovat mimořádnost dvěří vedoucích do Vaší koupelny.

 

 

        Na závěr si dovolím odkázat na profil firmy Duoton, kde se můžete podrobně podívat na všechny zmíněné projekty. Z další tvorby stojí za zmínku například Letecká administrativní hala pro VIP klienty, Dům zubní péče pro děti v Praze nebo také brněnská Plastická chirurgie Pefect Clinic.