Malý byteček plný chytrého designu

Romana Nováková
5. Duben 2017

   Tento malý byt, nacházející se v Taipei na Taiwanu, byl navržen v roce 2014 studiem Cloud Pen Studio. Vzhledem k velmi omezenému prostoru musel být tým velmi vynalézavý, co se týče designu. Inspirujte se tímto projektem, důležité je soustředit se na detail a celkovou bilanci.  Celý byt je jeden velký otevřený prostor. Ložnice, jídelna, kancelář a obývací pokoj, vše dohromady v organizovaném designu. 

 

 

Kuchyně není tak malá, jak vypadá. Ve skutečnosti je to opravdu praktický prostor s vestavěnými spotřebiči a spoustou úložného prostoru jak uvnitř spodních skříněk, tak polic. Ostrůvek slouží jako jídelní stůl a bar.

Barva zvolená pro kuchyň je bílá s několika šedými prvky. Tento mix v kombinaci s velkým pracovním osvětlením zajišťuje vzdušnou a příjemnou atmosféru. Tyto vlastnosti sdílí celý byt. 

Naproti kuchyni se nachází ložnice. Skříň vizuálně odděluje tento prostor a nabízí soukromí. Otevřené police slouží jako úložný prostror. Také má zrcadlový povrch, kterým odráží celý kuchyňský kout a byt tak působí větší.  

Na protější stěně od pohovky je stolní konzole a televize. Cove osvětlení je používáno pro pohodlný vzhled a přínos tepla. I když je každá část bytu určena k jinému účelu, navzájem působí kompaktně a příjemně. Určitě to není špatná volba pro jednu osobu.