Dědictví, které má styl a odvahu

Romana Nováková
27. Duben 2015

   Sídlo se nachází mezi federacemi v Austrálii. Narozdíl od svých sousedů je ale odvážný a velmi moderní. Z prvního pohledu byste nic nepoznali, vypadá přesně jako jeho okolí. Za to zadní část je jiná. 

 

   Poněkud menší bazén, zabírající většinu dvorku, doplňuje rezidenci. Kombinace je úmyslná. Tým LSA Architekti & Interior Design se snažili o soustržnost celého prostoru a jejich funkčností, které komunikují s lehkostí. Fasáda a formální zahrady zachovávají vyrovnanost s okolím. Dům se ovšem pomalu otevírá a odhaluje modernější a hravou stránku. 

Rozšíření obsahuje oblasti pro rodinný život. Zahrnuje venkovní bazén a posezení, které je zahaleno do hustého pláště zeleně. Ta poskytuje soukromí a ochranu před přírodními živly a zároveň zachování kontinuity. 

Porovnání rozdílů stylu přední a zadní části domu je zarážející. Vstup zavádí hosty do okouzlujícího, tradiční atmoséfou naplněného domu s elegantním a jemným lisováním. S barevnými skly v oknech a dveřích. 

Výzdoba se postupně mění. Ložnice udržuje většinu tradičních vlastností, které jsou úzce spjaty s jeho fasádou a vstupem z hlediska designu. Ale v dnešní době vystouplé stěny, šedá barva na stěnách a kobercové podlahy jsou velmi módní. 

Pokud jde o zbytek, výzdoba je většinou moderní s občasnými klasickými prvky. Architekti se snažili, aby byl tento objekt ojedinělý, stejně jako každý jiný. Jinými slovy, interiér pasuje na potřeby klienta, jeho životní styl a nálady. Tento byl navržen pro profesionálního kuchaře a jeho rodinu - kuchyň je ve středu domu.

V kuchyni se dostává do popředí mramor. Nábytek je bílý, dosahující stropu a tím nabízí dostatek úložného prostoru. Stoličky černé barvy vytváří jednoduchý kontrast.  

Od podlahy ke stropu prosklené stěny umožňují výhled na bazén, zahradu a další prostory. Způsob, jakým bílou doplňuje tmavě hnědá barva, naplňuje prostranství elegancí a teplem je opravdu nádherný.