Jarní pastelová inspirace

Hedviga Nosáľová
15. Říjen 2018

Pastelové barvy jsou nenávratně zpět. Jemné vintage struktury jsou stvořeny přímo pro romantiky! Takže, pokud se vy považujete za romantické duše, nesmí vám ve vašem domě nebo bytě chybět nějaký pastelový akcent. 


 

Fasáda

Pokud vášnivě milujete pastelové barvy a neberete to pouze za dnešní trend, který vymizí, vsaďte na fasádu. Je rozhodně na místě vybírat takovou barvu, která se k vašemu domovu hodí. U starších zrenovovaných domů je dobré vsadit na jemnější kouřové odstíny - například jemně tyrkysovou, jemně pískovou. Barvy, které určitě nedoporučuji - příliš křiklavé růžové, oranžové, zelené. TIP: U určitých staveb se hodí použít i více odstínu jedné barvy anebo dvě kontrastní. Trendy je rozhodně šedá barva, kterou lze kombinovat skoro se všemi druhy odstínů.

Pastel v modernosti

Pastelové barvy nejsou vhodné pouze do country, vintage, retro stylů. Moderní chladné prostory lze zvýraznit a oživit určitým malým akcentem. Jak to vidíte například na fotografii nahoře: moderní místnost obohacena pastelovými potahy na židlích. I ti, co mají ultra moderní místnost nemusí zoufat. Pastel se hodí i tam! Pokud máte například černo-bílé kachličky. moderní tapety, tmavé místnosti - dodáním kontrastní pastelové pohovky dáte místnosti úplně nový nádech.

Na-malujte

Moc hezký a zároveň levný nápad můžete vidět na fotografii nahoře: místnost je hravá a barevná díky namalovaným držákům žlutou barvou. Takhle vidíte, že nemusíte investovat do drahých látek a pracně z nich dělat nové potahy.

Textury

Je jedno o jakou místnost jde, textury můžete využít naprosto všude. Je hlavní, aby se nebily s ostatními materiály. Vyřádit se můžete například v kuchyni, kde přidáním zajímavých kachliček v místě linky vytvoříte úplně jiný nádech. Zejména, pokud vaše kuchyňská linka sama o sobě moc zajímavá není. 

Pro děti

Pokud nejste ani romantičtí, ani snílci, nemáte rádi vintage, nebo jednoduše nemáte odvahu přidat do vašeho domu pastelové barvy - můžete je aspoň využít v dětském pokoji. Pastelová barva přímo vyzařuje jemnost a bezbrannost - přímo stvořená pro děti!