Jemný, pastelový a nedokonalý vzhled bytu v Paříži

Hedviga Nosáľová
3. Říjen 2018

Francouzská modelka a nyní i návrhářka Vanessa Bruno se nebojí poodhalit její byt v centru Paříže. To, že má ráda umění všeho druhu je poznamenáno i v jejím bytě, kde žije sama a pouze pár měsíců v roce kvůli častému cestování. Jelikož je sama návrhářkou oblečení, rozhodla se navrhnout i svůj domov. Vše zvládla sama bez pomoci designového studia. 

Celý byt je ve znamení jara. Nechybí zde hodně živých květin, které si sama pěstuje v květináčích na balkoně. Pozitivní atmosféru podtrhují velká okna, přes která proudí velké množství denního světla. Výhled je přímo na krásnou historickou ulici a další budovy.


Také tento byt se nachází v historicky staré budově a proto Vanessa Bruno kladla důraz na zachování vintage šmrncu. Bylo by přeci jen hloupé "zachraňovat" staré a kouzelné místo něčím trendy a moderním. Retro má svůj hluboký půvab, který lze těžko spatřit v novodobém stylu.

 

 

Vanessa také nechtěla investovat velké peníze do zařízení, proto volila střídmě, ale vkusně. Byt je víceméně v původním (ale zachovalém) stavu, se starými parketami, původními dveřmi a okenními rámy. Dokonce si lze všimnout nedodělané parkety v kuchyňské části, kde je ledabyle nahozen beton. V obývací části je světle fialový koberec. Skoro všechen nábytek je second-hand, tedy z bazaru. Potahy na polštáře a obrazy si návrhářka vyrobila sama. Nechybí zde hodně foto-rámečků a fotografii a malých detailů. Jak již bylo zmíněno - většina nábytku byla již někým využívaná a proto lze spatřit seškrábaný lak, ohnuté části a další nedokonalosti, které ovšem dodávají tomuto bytu v Paříži nebývalý půvab.