Ženská a bohatě strukturovaná koupelna

Hedviga Nosáľová
6. Březen 2017

Je váš sen mít velkou koupelnu, kde není problém mít všechno? Sprchový kout, vanu a plno místa na relaxační zónu? Bohužel, v průměrných bytech to není možné. Proto je velká koupelna další důvod, proč přemýšlet nad rodinným domem.  Kuchyně a koupelna jsou považovány za "srdce domova". Proto není na škodu minimálně do těchto dvou místnostech investovat nejen peníze, ale také čas a v neposlední řadě pot. 


 

Studio: Alloy Workshop
Fotografie: Andrea Hubbell Photograph
Realizace: rok 2014

V Alloy Workshop se specializují na renovace obytných a komerčních prostor od roku 2007. Za vznikem společnosti stojí Dan Zimmerman a Zach Snider. Každý se specializoval na jiné odvětví architektury. Dan na design a Zach na stavbu. Na začátku si vystačili samy, ale do dnešního dne již sčítají jedenáct zaměstnanců a desítky projektů ročně. 

Tato koupelna byla navržena tak, aby lahodila zejména ženskému oku. Nalezneme zde různé materiály od dřeva, přes kámen až po sochařskou obrubu. Vana byla vyrobena na zakázku kvůli zkosenému designu. Sprcha a vana svým vzhledem nezapadá do zbytku stylu svou rozmanitostí. Dešťová sprchová hlavice nabízí pohádkový dojem a relaxaci popři sprchování. Vana na druhou stranu dovoluje krásný výhled z okna. 

Klient přes rok žil s neúplnou koupelnou. Pořídil si materiál na rekonstrukci, avšak ji nikdy nedokončil. Studio muselo opravit existující vzhledové a instalatérské chyby, což jejich práci značně znepříjemnilo. 

 

Za dřevěnou stěnou se nachází toaleta. Tato stěna slouží také jako úložný prostor pro mýdla a další věci sloužící ke koupeli. 

Druhá část se naprosto liší od koupele. Materiál je využit střídmě a barevná paleta se nijak nebije. Kamenné dlaždice jsou hladké, tak jako zbytek materiálů. Deska položena na koupelnové komodě je z bílého mramoru. Zajímavým detailem je lesklá bílá zeď.