Moderní sídlo vystavěné kolem bazénu

Romana Nováková
6. Říjen 2018

   Tato krásná residence byla navržena a postavena studiem Paz Gesh a nachází se v městě Tel Aviv-Yafo v Izraeli. Rozléhá se na 450 metrech čtverečních. Rezidence má tvar písmene L, obkloujíce bazén. Přízemí má otevřený půdorys, kde se nachází kuchyň, jídelna, knihovna a obývací pokoj. Vše organizované kolem bazénu. Dům byl navržen pro rodinu s dětmi. 

Dalším cílem bylo vytvořit silné spojení mezi vnitřními a venkovními prostory. Obývací pokoj má skleněné stěny a posuvné dveře, které vedou rovnou k bazénu. Sada dvou Theo křesel je umístěna kolem konferenčního stolku. Stolní lampa má za úkol zaplnit prázdnotu naproti pohovce. 

Zbytek otevřeného prostoru je obsazen kuchyní a jídelním prostorem. I tyto prostory jsou zpřístupněny k bazénu pomocí pusuvných dveří. 

Knihovna je také součástí přízemního půdorysu. Je složena z moderní stěny a doplněna fialovým křeslem a konferenčními stolky. 

Prostorná ložnice je ve vyšším patře. Je vybavena dřevěnými žaluziemi a dekoracemi založehnými na bílých a přírodnicíh odstínech dřeva. Ostatní pokoje jsou umístěny v přízemí. 

Koupelna byla zhotovena za použití přírodních materiálů. Jako dekorace je zde použit velký květináč. 

Dům byl navržen podle třech typů středomořských zahrad. Jedním z nich je střešní zahrada, která se dá obdivovat z hlavního apartmá.