Přestavba, která vyzdvihla přednosti

Romana Nováková
1. Duben 2015

Když mladý pár žádal o pomoc designové studio SHED, aby jim předělal byt, tým byl nadšený, že se může podílet na neobvyklém a vynalézavém projektu. Toto studio, sídlící v Seattlu, hledá nové konstrukční výzvy, a to je přesně to, v čem je dobré.  

 

Požadavek klientů bylo přeměnit těchto 1702 metrů čtverečních na byt s využitím stávajících definujících prvků a začlenit nové. Prostor měl působit originálně, což se myslím povedlo.  

Byt je tvořen velkými chodbami bez velkého množství úložného prostoru. To byl také jeden z požadavků. Původní prvky jsou zachovány a použity v konstrukci. 

Schodiště je charakteristickým rysem pro chodby, které mají otevřený design. Neexistuje žádná zeď oddělující chodbu od ložnice, a to vytváří velmi neformální atmosféru, i když to je na úkor soukromí.  

Betonové podlahy, pozinkované stropy a zčernalé ocelové nosníky tvoří ve spojení silnou průmyslovou atmosféru. Nové přírustky zdůrazňují jedinečný charakter domova a obsahují prvky, jako jsou betonové cihly, nerez a zčernalé ocelové povrchy.

Kuchyně postrádá obvyklou velikost úložiště. Je většinou definována cihlovou backsplash, která koordinuje s dělicí stěnou a ostrůvkem, ten slouží jako bar. 

Konstrukce je celkově velmi zajímavá a nejzajímavější části jsou ty, kde se protínají různé materiály, jako je dřevo a beton v případě tohoto botníku jde o spojení kovu a dřeva.