Moderní domov vkusně zařízený přirozeným světlem.

Kristián Baláž
14. Únor 2017

Domov rostoucí v nové čtvrti v Cassa de la Selva (Girona, Španělsko), je moderní rodinný dům také zvaný jako ''Casa en Cassa''. Zvenčí, jeho odvážný architektonický jazyk naráží na pečlivě pěstěný interiér. Architekti Ricard Galiana a Yago Oliva představují impozantní prostor, kde světlo vytváří geometrické hry v různých denních dobách a slunečního svitu za doprovodu jídel, nebo času strávený s rodinou a přátelská setkání.

Vyvážená konkrétní podoba prezentovaná na fasádě. Hlavní společenský prostor je světlý a pohodlný. Tato směs syrového beronu, skla a Mangas Rug a Pouff navržený Patricia Urguiola, je ideální pro obývací pokoj, kde se nachází místo pro zábavu a relaxaci.

Široký více než 580m². Interiér navržen Georgina Figueras, který se snaží upoutat pozornost s vysokou mírou transparentnosti. Přirozené světlo zaplavuje prostor a vytváří trvalé připojení ke kráse neustále se měnící venku. Snaží se také překvapit domem z různých úhlů, takže je snadné pozorovat mírně svažitý terén formování architektury. Rozpočet na práci byl 1 milion eur, architekti představovali moderní rodinný dům o dvou patrech na jih, kde by se rodina samozřejmě cítila jako doma.

Podle architektů, '' hlavní místnosti jsou rozmístěny podél jedné podlahy, rozdělené do dvou betonových bloků - ''denní a noční oblasti'', - s dvojtou výškou obývacího pokoje a mezipatro vytvořené do transparetního prostoru spojující oba bloky. Tyto dva bloky poskytují potřebnou míru soukromí pro každý prostor a zároveň s přihlédnutím k soukromím názorům na les a sluneční orientaci. Severní dvorek poskytuje přístup pro pěší kontakt s lesem. Jižní terasa má výhled na bazén. ''

V patře se nachází prostory, které byly vyhrazeny pro hlavní sociální oblasti, soukromé pokoje a svůdný bazén, kde vás zábava a panoramatický výhled rozhodně sblíží. Zahrada a parkovací plocha, je vytvořena na nižší úrovni. Pojďme pozorovat krátké turné znázorňující moderní detaily tohoto rodinného domu.