Apartmán v Moskvě odkud je výhled na celé město

Romana Nováková
10. Září 2018

   Nachází se v Moskvě a patří mezi nejkrásněji vyvážené vzorované byty. Ten se vyskytuje na vrcholku mrakodrapu , čímž zaručuje nádherný výhled na město a obraz odehrávající se před ním. 

 

   Interiér je rozdělen do společných a soukromých zón. K dispozici je velký společenský prostor, který obsahuje obývací pokoj, jídelní kout a kuchyň. Zatímco v soukromém prostoru sídlí hudební místnost, ložnice, šatny a koupelny. 

Jídelní stůl je umístěn v přední části velkých oken, díky nimž je možné vidět přímo od stolu opravdu pěkný výhled. 

V obývacím pokoji se nachází dvě patra, s prostorem pracují i netradiční svítidla s grafickými návrhy na základě výkresů. Velká okna nechávají projít přorozené světlo a zároveň otevírají panoramatický výhled. 

Bílá kuchyň zabírá velkou část sociálního plánu. Podlaha i strop jsou stejného odstínu a ladí s dveřmi. Ačkoli nuance se liší, což zajišťuje symetrický vzhled.

 

Minimalistický a bílý kuchyňský ostrov působí jako nárazník mezi tímto a obývacím prostorem. Je doplněna o čtyři luxusní a moderní barové židle s chromovanými bázemi. Všechen nábytek v kuchyni je bílý a tím vytváří opravdu svěží pocit.  

 Ložnice jsou jednodušší. Mají hladké, bílé stropy. Občasné dřevěné akcenty v podobě nábytku nebo dekorativních stěnových prvků zajistí příjemné, pohodlné a vyvážené prostředí.

Soukromá zóna, která obsahuje hudební místnost umístěnou nad kuchyní. V bytě není vizuální bariéra mezi sociálními prostory, a tak nestojí nic v svobodě komunikovat.

Sochařské schodiště propojuje obytný prostor s podkrovím nad kuchyní. Tým Akchurin Architects byl schopen rozdělit prostor do dvou úrovní, aniž by bylo obětováno dvojí výšky obytného prostoru.

Koupelny jsou zajímavé. I když nejsou příliš velké. Používají sklo a zrcadla k upozornění na klíčové prvky a zajišťují plynulý přechod mezi různými funkčními zónami.