Stylový a dobře strukturovaný byt v Aténách

Kristián Baláž
22. Březen 2015

Spacelab Architecture si dalo záležet s tímto bytem, a taky že to jde vidět. Tento malý předělávací projekt se skládá ze 2 bytů, které se nachází v 6.patře, v domu ležící na nábřeží v Aténách. Interiér byl doslova otevřen demolicí vnitřních stěn v obytných, jídelních a kuchyňských prostorách. Na jejich místo byl přidán krb a semi-skladovací jednotka ve zdi, která byla konstruovaná tak, aby obsahovala i zabudovanou TV, další elektroniku a zbavila nutnosti jakéhokoliv dalšího nábytku, čímž se udržuje jasnost prostředí.


Iniciativní plán byl otevřen odbouráním kuchyňské stěny a vytvoření jednotného prostoru. Tento byt má 2 hlavní prvky, které ovládají tento prostor a tím jsou - krb, který má vestavěné TV za pomoci screeningu, a kuchyňi s vlastní žlutou corianovou kapucí. Dřevěné povrchy používané v rámci projektu, byly vytvořeny za pomoci staré dýhy dubu mořené tmou, přesněji jsou podlahy z dubového dřeva. Tmavě šedé barvy jsou doplněny třpytivější tóny - zelená, žlutá a modrá. Podívejte se na fotky, a posuďte sami tu krásu. 

Kuchyňský ostrůvek tmavě šedé barvy zvedá podivuhodný žluť corianové oděné digestoře nad ním. V oblasti jídelny se nachází stůl Saarinen a falešné proutěné Sawaya & Moroni židle. Obrazy poškrábaného dubového dřeva dělí oblast od zbytku bytu. Podobné dřevěné téma je používáno v ložnici na vestavěné skříni.

Koupelna je vybavena roční koncepcí, s černým mramorovým umyvadlem a dlaždicemi ve tvaru bílých cihel. Výsledkem zásahu designu je pohodlný byt s záviděníhodným pohledem a prostřední přeplněný relaxem.