Velkolepý půdní mezonet se skleněnou podlahou ve Stockholmu

Hedviga Nosáľová
4. Březen 2017

Bílá a barvy dřeva jsou propleteny celým mezonetovým bytem. Spojeny jsou dvě obytné jednotky schodištěm. Realitní studio Tradition prodávalo tento bytový duplex na svých stránkách. Je to realitka bez zprostředkovatelů a asistentů. Prodává honosné domy a občas se v jejich seznamu najdou i luxusní byty, právě jako tento. 

Elegantní půdní mezonet odrážející světlo v každém pokoji se nachází na ulici Norrbackagatan, ve Stockholmu, Švédsko. Celková plocha je 117m2 na dvou patrech. Rafinovaný skandinávský byt láká k bližšímu průzkumu. Bílé stěny a nábytek vizuálně převzaly prostor, v kontrastním tónu jsou pouze červeno-hnědé podlahy a stříbrné položky kuchyni. V přízemí tohoto podkrovního bytu se nachází kuchyň, jedna ložnice (další najdete nahoře), jídelní kout, koupelna a samotné domácí kanceláře.

Nejokázalejším designovým prvkem tohoto duplexu je nepochybně skleněná podlaha nad hlavní vstupní halou, která rozšiřuje prostor a optimalizuje přirozené osvětlení. Cestu na druhé poschodí lemuje zdánlivě plovoucí schodiště z masivu a skla. Hned při vstupu na poschodí narazíte na útulný prostor pro relaxaci. Ložnice na druhém poschodí disponuje interiérem ve tvaru písmene V, uzavřeným sklem a hojností přirozeného světla. Toto místo zůstává věrné svému stylu a barevné paletě z jednoho konce bytu na druhý, takže přechod mezi interiérem je hladký a harmonický.