Vraťme se zpátky do dětství a splňme si sen.

Kristián Baláž
30. Leden 2017

Vzpomínáte na časy, kdy jste s vaší partou přátel snili o vlastní klubovně na vrcholku stromu? Místo, kde se řešili pouze chlapecké věci, plány, strategie? Chlapecká pevnost, která byla děvčatům nepřístupná? Nyní si své dětské sny můžete splnit, nebo se třeba inspirovat s dnešní, více a více oblíbeným typem stavby. Takzvaný ,,Treehouse'' - Domek na stromě, je elegantní, útulný a finančně nenáročný. Existují lidé, kteří takový styl bydlení považují za luxus. Někteří lidé zase napomáhají životnímu prostředí, nebo pouze mají potřebu odejít pryč z velkoměsta, od všeho znečištění a žít v přírodním prostředí. Nesuďme knihu podle obalu, protože takéto domečky mají udržitelnost a funkčnost blížící se, až dokonce dosahující k fantastismu. 

Yellow Treehouse Restaurant v Aucklandu na Novém Zélandu, je překrásně zpracovaná tesařská práce ve tvaru zakukleného motýla. Tento adekvátní skvost slouží jako špičková restaurace, do které se zákazníci mile rádi vrací. Posuďte sami tu krásu a neobvyklý design.

Další dřevěný skvost na stromě je 4TreeHouse od Lukasz Kos. Nádherný zářící obraz, vystupující jako japonské lucerny na chůdách, působí vskutku kouzelně. Nemám pravdu?

Úžasné obydlí, které ze sebe vyzařuje svojí auru, je výborné místo, kde osvojit svojí mysl a chakru novým schopnostem, a vypustit ze sebe potřebné negativum.

Vysoké, trubkovité konstrukce umožňují návštěvníkům stoupat vzhůru společně se stromy. Ačkoliv by si tento domek našel velmi rychle svého majitele, není nijak na prodej. Ve skutečnosti je tato stavba prohlášena za památku, a přístupná pouze jako turistické místo. Muskoka, Ontario, Kanada.


Pokud je zde člověk, který má rád neobvyklé, tak zde možná najde inspiraci. Mobilní, odolný a prakticky vymyšlený Free Spirit Spheres může být zavěšen respektive k čemukoliv, od stromů, až ke skalním stěnám. Pouhé čtyři kotevní body jsou potřebné k udržení této kopule ve vzduchu. Každá tato koule je vodotěsná a nárazuvzdorná. Kdyby jste tento zážitek chtěli zkusit, tak cena činí 160$ za noc pro jednu osobu.