O-table, stoleček připomínající svícen

Romana Nováková
9. Březen 2015

   O-table je malý flexibilní stoleček inspirovaný starožitnými mosaznými svícny. Je dílem studia a Ola Giertz. Svícen jsme obvykle zvyklí nést za očko. Stejný efekt najdeme i zde - designérsky zajímavé a praktické. Myšlenka vznikla stejně na stejném konceptu jako příborník. Příborník s klikou, která vytváří odnímatelný a proměnlivý nábytek. Název O-table pochází z kroužků, které se opakují na horní desce, oblých nohou a kulaté rukojeti. 

 

   Projekt byl zahájen na základě poptávky po flexibilních a snadno uchopitelných stolečcích. Často je stěhujeme z místa na místo v místnosti. Známe, když si chceme dát kávu v našem oblíbeném křesle, pohovce nebo dokonce v posteli, ale nemáme kam šálek položit. O-table je pro Vás řešení. Nemusíte mít stůl v každém koutě, místo toho stačí použít jen jeden se kterým můžete pohybovat kdykoli se Vám zachce. Rukojeť usnadňuje uchopení a vytváří pevný úchop, který u možňuje snadné přenesení jednou rukou. Mísa ve tvaru stolu brání snadnému pádu věcí něm položených. 

 

   Rukojeť je v rozporu s vodorovnou čárou stolu, tím vytváří větší dynamiku. Dohromady tvoří měkký nábytek s minimalistickým přístupem.