Vysoké stropy. Co s nimi?

Romana Nováková
24. Leden 2017

   Pokoje s vysokými stropy jsou na výzdobu stejně tak náročné jako ty, které mají omezený vertikální prostor. Ty ovšem představují zcela jinou sadu problémů. Interiéry s vysokými stropy umožňují vyjádřit své estetické cítění designovým stylem a v patřičné velkoleposti. Zde máme několik jednoduchých, ale účinných tipů, které vám pomohou při zvládnutí tohoto obtížného druhu umění.

 

   Jedním z nejjednodušších  způsobů, jak vyřešit problém s nevábnou místnosti s vysokými stropy, je přidat do prostoru dřevěné trámy, které snižují celkový rozsah místnosti a přinášejí do ní lepší proporční poměry. To je opravdu nejmódnější a nejúčinnější způsob, odhalit a dokonce třeba i namalovat dřevěné trámy, které se v posledních letech staly znovu módní. Pokud Váš byt už trámy obsahuje, nebojte se je zdůraznit

 

   Jednou z nejvíce frustrujících věcí na vysokých stropech může být, že je můžeme vnímat jako plýtvání prostoru, který by jinak mohl být věnován obyvatelné části. 

 

   Mnoho majitelů těchto typů domů si vybudovalo své vlastní vnitřní lofty. Tento prostor může sloužit jako ložnice, kanceléřské prostory, či jen prostor pro čtení. Dalším plusem je objemnější podlažní plocha, kterou tím získáme. 

 

   Důležité je si uvědomit, že výběr barev může výrazně zlepšit proporční rozdíly. Pokud jsou zdi, které zvedají Vaše vysoké stropy, vyplněny velkými okny, měli byste přijmout přirozené světlo jako velkou výhodu a Váš byt vymalovat vzdušnými barvami. pokud chcete, aby stropy působily nižším dojmem, vyberte odstíny teplejších barev. S prací s prostorem můžou pomoct i správně vybrané záclony