Je minimalismus to pravé pro Vás?

Romana Nováková
15. Srpen 2018

   Japonsko, každý si s tímto slovem jistě spojí přelidněné Tokio a samožřejmě i sushi. Japonci jsou vyznavači minimalismu. Jestli je to způsobeno nedostatkem prostoru či záliba, můžeme jen odhadovat. Jedno je ovšem jisté, minimalismus kuchyním sluší. Když se řekne Japonsko, vybaví se nám přelidněné Tokio a samozřejmě sushi. Japonci jsou ale také velcí vyznavači minimalismu, nakolik je to záliba a nakolik nutnost z nedostatku prostoru, se můžeme pouze dohadovat. Nicméně podle fotografií můžete říct, že minimalismus kuchyním sluší.

 

   Donedávna se řešil problém aby bylo vše potřebné po ruce. Pokud byly pomůcky na vaření v různých přihrádkách, lidé se naučili vařit jednoduchá jídla, které zvládla bez nich. Jediným důvodem byla nepraktičnost. V případě druhém zase nebylo kde vařit, protože celou plochu zabíraly právě spotřebiče. V dnešní době je mnoho z nich multifunkčích - šetří místo.

 

   Minimalistický styl má fanoušky, ale také odpůrce. Tento styl se značí absencí dekoračních prvků, čímž vyniknout tvary, barvy a samozřejmě kvalita celého zpracování.  Rozhodnout se můžete sami, zda je minimalismus to pravé pro Vás. 

 

   Japonský interiérový design se zaměřuje na dřevo a jeho krásu, a právě díky minimalismu můžeme nerušeně sledovat úžasné propojení dřeva a kovu