Víkendová chata jako zhmotnění klidu a pohody

Dita Pfeferová
27. Leden 2017

Malá chatička v přírodě je výborným místem k víkendové relaxaci, zvláště když je poblíž vodní plochy. Procházky u vody jsou příjemné a skýtají mnoho krásných pohledů a zážitků. Pokud máte po svém boku nadšeného rybáře, nabývá vodní plocha úplně jiných rozměrů.

 

Ale takové noční rybářské výpravy jsou náročné a obsahují několikahodinové sezení u vody i za chladných jarních nocí. Návrat do chaty je pak neskonalou úlevou, zvláště nesete-li si s sebou několika kilový úlovek. I proto je tak důležité, abyste se v chatě cítili dobře okamžitě po příchodu.

 

V mnoha případech je chata pouze odkladištěm nepotřebných věcí. Zkrátka co se vám doma už nehodí, odvezete na chatu. Ale nebylo by krásné uzpůsobit interiér chaty i estetickým hodnotám? Inspiraci můžete najít například v chatě poblíž vodní nádrže Slapy, jejíž interiér si vzala do parády designérka Tereza Kalová. Její realizace je snem každého chataře.

Nevšední schody do podkroví i výrazné prvky jako žlutá skříň nebo úchvatné sofa s barevnými polštáři činí interiér chaty jedinečným a útulným.

Tmavé obložení krbových kamen a precizní systém ukládání polínek k topení působí zvláště stylově v blízkosti restaurované žluté dvouskříně.

Malé obrázky na stěnách perfektně ladí k sofa s uměleckým kováním. Tento koutek má díky detailům romantický retro nádech.

Masivní jídelní stůl doplněný různými židlemi v industriálním stylu skvěle doplňuje černé kovové schodiště. Žluté sedáky pak ladí k prvkům v protilehlé obývací části.

Jednoduchá kuchyňská linka v černobílém provedení je doplněna tapetou s motivem koní. Tapeta kuchyňskou linku zvýrazní a zároveň učiní z kuchyně prostor s jedinečným vzhledem.

Světlé podkrovní místnosti jsou v romantickém duchu doplněny tapetami s motivem ptactva a orientálními koberci.