Vytvořte si i u vás doma středomořskou atmosféru a pozvěte moře dál

Dita Pfeferová
9. Leden 2017

Každý rok čekáte jen na ten okamžik, až odjedete k moři a budete si zaslouženou dovolenou užívat v roztomilých přímořských rezidencích nebo apartmánech? A proč si podobnou atmosféru nevytvořit i doma?

 

Středomořský styl je neutuchající klasika, a to že v Čechách nemáme moře, to nám nemusí vadit. Když si z vlastního bytu uděláte přímořský apartmán, návraty z práce budou příjemnější, dětské hry na piráty zase živější. Přitom navození středomořské atmosféry v interiéru v podstatě není nic složitého a k jejímu navození stačí i maličkosti.

Obyvatelé všech přímořských států často a rádi relaxují. Je tedy možné interiér doplnit o relaxační zónu a to nejlépe s použitím ratanového nábytku.

 K moři neodmyslitelně patří kámen, konkrétně oblázky. Pokud vám skleněná akvárka naplněná po okraj oblázky a mušlemi přijdou málo, využijte oblázky ve větších rozměrech například k sezení.

Masivní bílý nábytek v kouzelném venkovském stylu doplněn textiliemi v jakémkoli odstínu modré barvy je nezbytnou součástí středomořského designu.

Pokud že se nechcete kvůli „kapce moře“ pouštět do rekonstrukce bytu, postačí i maličkosti. Například malá napodobenina plachetnice.

Dětský pokoj vybavený bílým nábytkem doplní dekorační tapety s mořskými a podmořskými motivy. Bílý nábytek je nadčasový a tapety můžete kdykoli odstranit nebo doplnit.

Proužky, kormidlo nebo povlečení se žraloky udělají z dětského pokoje sen každého malého námořníka.