Nebesa nad postelí vám zajistí sladké sny

Hedviga Nosáľová
6. Leden 2017

V dřívějších dobách si lidé zdobili tímto způsobem své ložnice a postele, aby ukázali, že jsou majetní. Jelikož kdysi byly látky velmi drahé, mohly si je dovolit jen ti 'vyvolení'. Naštěstí žijeme v době, kdy krásné látky si může dovolit kdokoliv. Trh nám nabízí nekonečné možnosti výběru a tak si můžeme zařídit svou ložnici barvou a materiálem, které jsou nám nejblíže a které krásně korespondují s prostředím a designem, který nám převládá v našem prostoru.  

Pokud si chete vytvořit i vy svá nebesa, která vám zajistí spánek hoden krále a královny, jako první byste se měli zaměřit na barvy a materiál. 

Pokud máte svou ložnici ve vzdušném stylu, moderním, minimalistickém - musíte říci absolutní ne těžkým záclonám, které by celý efekt zničily a které by způsobily, že prostor "přestane dýchat". 

Barvy mohou být kontrastní a oživující, váš výběr, co se barev týče, zcela závisí na vás a vašem vkusu. 

Nebesa nabízejí také luxusní hotely. Majitelé totiž vědí, že přidáním této jednoduché věci zajistí, že kllienti, kteří si přišli užít krásné chvíle na dovolené, si rozhodně nebudou stěžovat na nedostatek luxusu. Je to docela levná věc, která udělá milionový dojem. 

Jak již bylo zmíněno, v dřívějších dobách si nebesa a látky mohli dovolit pouze majetnější. Každý se chce cítit komfortně a luxusně ve svém dovolenkovém resortu. Majitelé to moc dobře vědí.

U dětských pokojíků je velkou výhodou to, že přidáním nebes docílíte hravosti a povahy dítěte. Nemusíte zbytečně malovat zdi, stačí, když vyberete kontrastní a pastelovou barvu na clony a o místo, které vybízí ke hraní a dětské ješitnosti, je postaráno. 

Také to plní svou další a v dětském věku velmi důležitou roli - děti se bojí večer spát samy, ale kvůli záclonám, se kterými 'zabarikádují' svou postel jim zajistí nerušené spaní a noc bez strachu.

Nebesa jsou hojně využívána nejen (pro nás) ve "všedních stylech", ale také v docela nevšedních - jako je například orientalní styl, zejména indický. Pokud plánujete si zařídit vaši ložnici v Indickém stylu, vsaďte na lesklé, barevné a těžké záclony, které jsou naprosto typické pro tento styl. V Indii rádi zdobí, jak své šaty, tak své životní prostory. 

Prostory jsou většinou tmavé, právě kvůli těžkým a barevným clonám. Barvy můžete míchat ( zelená, červená, bordová, oranžová, zlatá), ale také i materály (lesklý, matný, běžná látka).

Samozřejmě nemusíte použít u nebes záclony, i když je pak na zváženou, jestli jsou to pořád 'nebesa'. 

Každopádně, můžete využít pouze rám, který dodává jistý šmrnc a originalitu do vaší ložnice.