O tom jak se čínské firmě podařilo vytisknout 1100 m2 vilu

Homepix
23. Leden 2017

Čínská společnost WinSun Decoration Design Engineering miluje překonávání rekordů. Loni se jim podařilo vytisknout 10 menších domů za použití jedné obrovské robotické 3D tiskárny. 1 takový dům by Vás vyšel zhruba na 5000 dolarů. To, že šlo o historický moment a obrovský posun v oblasti výstavby domů netřeba řešit.

 

Nyní se ale odborníci ve WinSunu rozhodli po roce revoluci zopakovat a to hned ve velkém stylu. Za cíl si dali vytisknout 2 projekty: vilu o velikosti 1100 m2 a 5-patrovou apartmánovou budovu. Jak se jim to povedlo zjistíte v tomto článku.

2-patrová vila se nachází ve městě Suzhou na východě Číny, kde společnost sídlí.

Ve vile nenajdete nábytek ani žádné dekorace. Vytištěné objekty slouží pouze jako modely. Firma je vytiskla jako ukázku svých schopností a prezentaci pro potenciální zákazníky.

Jako náplň se použil cement a průmyslový stavební odpad. Ekologické, rychlé a levné ... v budoucnu se již domy nebudou stavět. Budou se tisknout.

WinSun stále přizvukuje, že toto je stále jen začátek. Inovace budou pokračovat a v nejbližší době se můžeme těšit na tisk nábytku, oken, nebo balkónu.

5-patrová budova nevypadá esteticky tak dobře jako vila, to však nemění nic na faktu, že byla vytištěna za pár dnů a s minimálními náklady.

3D tisk je fenoménem dnešní doby. S počátku změnil pohled lidí na manufakturu menších produktů, ale čím dál tím více lidí chápe, že možnosti jsou opravdu neomezené. Od tisku oblečení, jídla až po domy. Pro inspiraci Vám přinášíme i fotky od americké firmy Emerging Objects, která je také průkopníkem 3D architektury.