Víkendový domeček uprostřed lesa

Hedviga Nosáľová
18. Leden 2015

Daleko od přeplněných metropolí New Yorku, architekti Calvin Tsao a Zack Mckown  si všimli zemědělskou chalupu a přeměnili ji v krásný víkendový dům. Dům se nachází ve svěží oblasti Rhinebeck, NY, zcela obklopen bujnou vegetací. Procházejte se lesem a budete najednou zpátky v čase, kdy jednoduchost a zdokonalování šly ruka v ruce. Místo je krásné zvláště na podzim, kdy odstíny mědi a žluté vévodí této krajině. Dům je obklopen stromy, vybaven starožitnými kusy nábytku spolu s hladkými prvky moderního designu.

 


 

Dům byl postaven již v roce 1850 za účelem vytvoření odpočinkové chaty na víkendy. Již v té době byl New York metropolí a farmáři si přáli "vypadnout" od rušného velkoměsta a věnovat se aspoň dva dny v týdnu jen sami sobě a ten pravý odpočinek jim přinesla právě tato stavba o výměře 112 m2.

Architekti se snažili o zachování původního materiálu a detailů. Zachránili kovové výrobky ze stejného období, jenž byla chata vybudována, dobovou dlouhou vanu a umyvadla byla použita spolu se současným příslušenstvím.


Místo mezi sady a krásných lesů inspirovaly ekologickou paletu barev, které přenesli do interiéru. Každý kus v domě má svůj příběh. 

Nová stinná veranda, prostor, který stírá hranice mezi vnitřním a vnějším prostorem. Veranda obsahuje také litonová krbová kamna a padesát let stará křesla a konferenční stolek. Interiér je složen jak s vintage nábytkem, tak také tím moderním. 

V domě se nachází všechno, co majitel potřebuje pro svůj odpočinek o víkendu. Nenaleznete zde žádné technologie jako je televize - stačí se podívat z okna, anebo sednout na verandu, a je vám předkládán ten nejkrásnější obraz ze všech.