Víkendový dům v Chille s neodolatelným výhledem na Tichý oceán

Homepix
19. Prosinec 2014

Rambla je rekreační dům, který se nachází na centrálním pobřeží v Chile, ve městě Zapallar. Okolí nabízí pobřežní pěší promenádu spojující centrum města Zapallar s úžasným výhledem na Tichý oceán. Dům nadizajnované domácí architektonická společnost LAND arquitectos.

Interiér byl navržen tak, aby splynul s vnějšími prvky domu. Při exteriéry byl základem ochránit dům před pobřežním klimatem, ktery z jihu přináší silné větry a ze západu přímé sluneční teplo. Střešní okno, pomáhá ventilovat vzduch, teplo a světlo na horním patře. Díky grilu, je tato filtrace vzduchu velmi užitečná. Okno přijímá sluneční záření ze severní strany a tím napomáhá osvětlovat dům.

Nemovitost je postavena na betonových nosnících, které poskytují ventilaci a zajišťují aby se do interieru nedostala žádná vlhkost.

Určitě je důležité zmínit sloupy, které vidíme v interiéry i exteriéru domu. Jsou vyrobeny ze dřeva a umístěny do prostoru ve tvaru-V. Dřevo bylo natřené speciálním bílou barvou kvůli jeho ochraně a zvýšení kontrastu s okolní krajinou.

Plány domu: