Betonová inspirace, která pohladí Vaše smysly

Homepix
17. Prosinec 2014

Betonový dům se nachází nedaleko brazilského města São Paulo v Itatibe v obytné oblasti zvané Quinta da Baroneza. Studio MK27 rozhodlo vložit tento dům na okraj vzácné přírodní rezervace ve které můžeme najít mnoho unikátů. Dům byl vystavěn na nejvyšší možné úrovni, aby se budoucí majitelé domu mohli přihlížet na západ slunce a měli co nejlepší výhled.

Projekt se skládá z betonových desek na zemy i na stropě. Beton je v tomto případě dominantním a základním materiálem. Přímo z obýváku se da dostat na venkovní terasu pomocí skleněných panelů. Terasa je spojena s velkým plaveckým bazénem. Pro ty, kteří vidí tento dům poprvé, se může zdát, že se vznáší. To způsobuje vyvýšení spodního podstavce domu nad zemí. Pod podstavcem se nacházejí podpůrné nosníky.

Nemovitost je rozdělena do 4 bloků. V prvním bloku se nachází intimní oblast, kde společně najdeme 4 ložnice a saunu. Pokud se vydáme do druhého bloku, překvapí nas osamocený apartmán. Tento apartmán se v domě označuje jako hlavní, tedy místo pro majitele domu. Třetí oblast se skládá z kuchyně, prádelny a obývacího pokoje. Poslední část domu je garáž spojena technickým zázemím.

Plány domu: