Zasedací místnost na stromě

Homepix
10. Prosinec 2014

Přiznejme si! Kdo z nás nikdy v dětství nesnil o vlastním domě na stromě. Takových lidí bychom asi jen těžko hledali. Německé firmě baumraum se naše dětské sny podařilo přetavit do reality v projektu THE TREEHOUSE.

Na tento strom můžete narazit během procházky vlámským lesem nedaleko belgické vesničky Hechtel-Eksel. Projekt mě od začátku vizi, kterou je zkvalitnění životního prostředí, sociální odpovědnosti firem vůči lidem a planetě. V TREEHOUSE se pořádají setkání pro podniky na téma ekologie a udržitelnosti životního prostředí v rámci firmy. Tímto způsobem se snaží projekt překlenout mezeru mezi ekonomií a ekologií.

THE TREEHOUSE se skládá z pěti elementů. Dvě kabiny na různých úrovních, spojovací terasy, schodiště a spojené střechy. Stojí na 19 pilířích. Ve spodní kabině se nachází kavárna, spíž, toaleta a technická místnost. Horní je určena k setkání a další akce, která se hodí do tohoto prostoru mezi stromy. Lavice pokryté pohodlnými polštáři vytvářejí pohodlné prostředí, ze kterého se člověku nechce odejít. Projekt se snaží být co nejvíce šetrný k přírodě a proto využívá nejmodernější technologie na vytápění a chlazení. Vše je přizpůsobeno, aby minimalizovalo spotřebu energie.