Zútulněte své bydlení něčím nevšedním

Natálie Vopařilová
16. Srpen 2015

Pokud jste ohledně interiérů zastánci pořádku a jednoduchosti, ale zároveň nemáte rádi, když vaše obydlí působí neútulně a stroze, je tu způsob, jak takový problém vyřešit. Já osobně jsem právě ten typ člověka, který vidí krásu jak v prostých geometrických tvarech nábytku tak v detailu, který je ale těžké vnést do takového prostoru, aniž by nenarušoval jeho atmosféru.

 

Doufám, že se stejně jako já necháte inspirovat a unést neodolatelnou podívanou na práce ateliéru MARTHI, pod vedením designérky Markéty Šliperské, který dělá tapety do interiérů na přání zákazníka. Práce ateliéru rozhodně zaujmou každého, kdo touží po nevšedním zpestření svého obydlí.

První na řadu přichází tento interiér. I kontrast bílé a tmavé barvy může váš pokoj zútulnit. Stačí k tomu vhodný prostor, vhodný vzor tapety a v neposlední řadě správně sladěné doplňky, které podtrhnou vzhled a zdůrazní účel místnosti.

 

Představte si namísto vzorované tapety čistě bílou, nebo jinak barevnou stěnu. Elegantní a zároveň hravý dekor navozuje pocit pohodlí, útulnosti, a zároveň je hotovou pastvou pro oči. Já osobně mám nutkání prohlížet si tapetu zblízka a zkoumat každý její detail.

Kontrast bílé a tmavé barvy skvěle funguje i v této místnosti.

 

Jak si můžete všimnout v předchozím interiéru, stejně jako tak v následujícím funguje jednoduché pravidlo- nerušivý, dokonce až secesní vzor uklidňuje celou tapetu a kontrast světlé a tmavé takzvaně „nebije do očí“.

Secese a secesní vzory jsou v ohledu tapet velmi vděčné. To dokazuje i tato tapeta. Ta secesi připomíná drobnými kvítky, stylizovaným tygrem a hřejivými barvami.

 

Taková tapeta by se rozhodně hodila do klasických rodinných obýváků, nebo obýváků laděných do afrického nebo asijského stylu.

Když už jsme u těch zvířat, rozhodně stojí za vyzdvihnutí tato tapeta. Rybičky. Dva druhy modré, jeden druh červené. Hravá a na pohled velmi sympatická tapeta potěší nejednoho rybáře. Samozřejmě žertuji.

 

Precizně provedená práce mě opět staví do pozice studentky grafického designu, která je okouzlena promyšleným skloubením červené a azurově modré a vznikem pomyslného proudu, který opticky tvoří pruh ryb.

Další zvířata. Dvě žirafy v porovnání s Eiffelovou věží se nezají být tak velké, jak ve skutečnosti jsou. Vlastně působí až komicky. Hravý motiv v klidných barvách- ideální volba pro domácí kanceláře.

Kdo by doma nechtěl mít takovou nádheru? Neútulný bílý pokoj je rázem zútulněný papoušky, pohupujícími se na větvičkách a v centru všeho dění- hodiny. Obdivuji, jak se studiu daří vložit do jedné tapety hravost a veselost, ale zároveň klid a umírněnost. 

Další ložnice oblečená do šatu od ateliéru MARTHI. Do velmi propracovaného šatu, kde se opět prolíná umění pohrát si s kontrastem, tvary a zpracováním. Co víc dodat, prostě nádherné. Interiérový design na úrovni, tak jak se sluší a patří.

Květiny a dekor v trochu jiném podání. Nepřijde vám působivé, jak se azurově modrý dekor vpíjí do bílé stěny a tvoří tak pohádkovou atmosféru? Romantické.

A na závěr ještě jedny květiny. Fialová, šedá, červená, nenápadné ale přesto nápadné okvětní lístky tvoří velmi sympatickou atmosféru.