Zrenovovaný byt v Torontu dotýkající se průmyslu

Romana Nováková
16. Únor 2017

   Majitelé bytu v Torontu se rozhodli, že je čas na změnu jejich béžových stěn a barevného dřeva, a tak požádali studio Rad design o přeměnu. Chtěli, aby byla pozměněna celková atmosféra a byt vypadal čistě a moderně. Tým zcela zničil a poté přestavěl celé podkroví. To se nachází v přestavěném skladu, čímž je způsobeno, že pokoje jsou dlouhé a úzké. Jejich cílem bylo, aby se pokoje jevily prostorné a organizované se zaměřením na jednoduchost a jas. 

 

Původní barva pokojů byla béžová se spoustou dubových prvků, včetně podlahy. Působilo to neuspořádaně a rušivě. Designéři se rozhodli vymalovat byt bíle a použít laminátové dřevo na podlahy.

Krb tvoří ozdobnou římsu, která je zbarvena aby splynula s okolím. 

V kuchyni se vše dramaticky změnilo. Všechny skleněné skříně, které umožňovaly vidět prosklenými dvířky nepořádek uvnitř, byly nahrazeny minimalistickým bílým nábytkem. 

Jediné kontrastní prvky jsou přírodní kámen se surovým povrchem, který svým způsobem, odpovídá podlaze a uměleckým dílům zobrazovaných na zářivě bílé zdi. 

Klienti požádali o novou paletu materiálů, která by zahrnovala jednoduché možnosti jako dřevo a kov. Chtěli, aby byt vypadal svěžě a příjemně. Designéři přidali několik průmyslových prvků jako jsou trubky, větrací šachty a kovové příslušenství. 

Obývací prostory obsahují regály vytvořené z trubek a dřeva. Tím utváří průmyslovou atmosféru. Majitelé si v nich mohou vystavit starožitné věci či fotografie. 

Ložnice se vyskytuje v hlavním sociálním prostoru a otevírá se prostřednictvím posuvných dveří. 

V koupelně bylo vytvořeno velmi svěží místo. Potopená vana se skrývá za dlouhým závěsem a černobílé fotografie jsou vystaveny na protější straně. 

Čtěte také
Komentáře
Blanka Krausová
Prosím, najděte si slušného překladatele nebo korektora! Pokoušíte se předat báječné informace a nápady, bohužel děsivým způsobem!