Zrcadlo, řekni, kdo v zemi zdejší je ze všech nejkrásnější?

Zuzana Kysučanová
28. Únor 2018

Chcete obraz, který se dokáže změnit během chvilky? Pořiďte si zrcadlo, ale ne kdejaké, rovnou kouzelné. Protože zrcadlo má velkou moc, kterou umí opravdu bravurně ovládat.

 

Potřebujete opticky zvětšit místnost? „Obětujte“ alespoň část zdi pro jedno větší zrcadlo. Čím větší část pro něj vymezíte, tím více se prostor prohloubí. Když umístíte dvě naproti sobě, vznikne tak nekonečně dlouhá cesta do opakujících se odrazů.

 

Zrcadlo v předsíni? Nesmí chybět! Nejen kvůli posledním úpravám vzhledu před odchodem a prvním při příchodu z nelibého počasí, ale i k proměně místnosti, kterou vidíte vy i Vaši hosté při překročení prahu nejdříve.

Máte úzkou chodbu, ale chtěli byste ji něčím zpestřit? Nevsázejte pouze na jednu zrcadlovou desku, zkuste hned několik lehce vystupujících desek. Prostor se rozšíří a zároveň zaplní nevšedním designem.

Široká chodba lze doplnit skříňkou nebo poličkou, nad kterou se báječně hodí zrcadlo. Stačí jen zvolit takové, které se bude pěkně vyjímat ve Vašem bytu dle konkrétního interiéru.

Schodišťový prostor vypadá velice sympaticky se zrcadlem ve zdobeném rámu. Jen pozor na fronty při procházení. Zrcadlo dělá divy.

Toužíte po opravdu originálním obrazu do Vašeho obývacího pokoje, který nikdo jiný nemá? Odpovědí je opět to samé slovo: „zrcadlo“. Váš pohled, grimasy, vzhled, nálada, to vše se mění. Při nakouknutí do zrcadla, tak vzniká měnící se portrét každého, kdo jen nakoukne. Přidejte k tomu pěkné lemování nebo vyřezávaný rám a dílo je dokonalé.

Prostor nad krbem bývá často prázdný a nevyužitý. Proč ho nenazdobit vysokým zrcadlem v bohatém rámu, který harmonizuje s motivem krbu.

Ložnice má minimálně tři možnosti, kam si zrcadlo umístit.

  • Za prvé: Šatní skříň lze osadit zrcadlem, které bude buď po celé ploše skříně, nebo jen na některých dvířkách.

 

  • Za druhé: Prostor vedle nebo před postelí je vhodným kandidátem, pro umístění zrcadla.

 

  • Za třetí: Toaletní stolek se zrcadlem, který by určitě neměla postrádat žádná dáma.

I Vaše malé princezničky touží být krásné. Dopřejte jim alespoň jedno zrcadlo v jejich pokojíčku, když vy už jste si minimálně jedno nepochybně do ložnice pořídily.