Zbrusu nová chalupa aneb rekonstrukce ve stylu anglického venkova

Pavla Kubu
3. Srpen 2018

Dnes se pojďme pokochat proměněným interiérem chalupy postavené v 90. letech minulého století. Majitelka si přála předělat celou chalupu v anglickém venkovském stylu. Požádala proto o pomoc designérku Leedu Abrtovou, majitelku obchodu Anglická sezóna. Díky rozhodnutí paní domu zbavit se všeho starého a nelpět na starém nábytku a dekoracích, mohl vzniknout úžasný nový interiér se zcela odlišnou atmosférou.

Rekonstrukce začala kompletním vyklizením chalupy a pokládkou třívrstvé dubové podlahy. Poté přišly na řadu dveře, které byly vyrobeny na zakázku dle návrhu designérky a následně doladěny patinovým kováním a klikami.

 

Hlavní tón celému přízemí udává kuchyně, která je propojena s obývacím pokojem. Dále se zde nachází ještě chodba, ložnice a pracovna.

Kuchyně je provedena v krásné elegantní černé barvě s jemnou patinou. Také všechny spotřebiče, dřez a baterie ladila designérka do černé nebo antracitové barvy.

 

Kuchyňská deska je vyrobena z masivního jasanu a cihličkový obklad nad linkou ještě podtrhuje rustikální vyznění místnosti. Celkový vzhled tmavé kuchyně příjemně zjemňuje jídelní stůl s deskou z přírodního kartáčovaného dřeva a bytelné bílé židle.

Z ložnice přímo dýchá klid anglického venkova. Stěny jsou potapetovány krémovou tapetou s písmenky a jejich spodní část byla nově obložena palubkami. Grafiky příjemně dokreslují snovou atmosféru celé místnosti.

V chodbě byla položena nová dlažba připomínající měděné pláty. Krásně ladí s nádherným botníkem zhotoveným na míru. Největší proměnou byla výměna původních dveří z bílého lamina za kvalitní dřevěné. Zdobné palubky na stěnách celou místnost zútulňují a příjemně kontrastují s použitými tapetami.

Pracovna nabízí majitelce domu příjemné místo k relaxaci i k práci. Najdeme zde pracovní koutek s krásným výhledem do zahrady a nádhernou dřevěnou knihovnu v bílé barvě plnou knih. Do rohu místnosti bylo umístěno lůžko, které slouží k odpočinku na klidném místě kdykoliv během dne.

V patře se nachází tři pokoje - každý laděný do jiné barvy a dozdobený krásnými tapetami a textiliemi. V zeleném pokoji zaujme stylové křeslo se zelenými proužky a kulatý stoleček ve starobylém stylu. Šedočervený pokoj ozvláštňuje jemná šedá tapeta, která příjemně kontrastuje s tapetou se vzorem červených kytiček na protější straně pokoje.

Největší tzv. modrý pokoj slouží jako společenská místnost. Pod šikminami jsou zde umístěny na míru vyrobené knihovničky. Kostkovaná sedačka a křeslo pochází z Ikey. Stěny spojuje květovaná modrá tapeta s béžovým proužkem na šikminách.

 

V rohu místnosti našel svoje místo hrací stolek v barvě přírodního kartáčovaného dřeva. Krásně ho doplňují na míru vyrobené police provedené v podobném stylu, které se nacházejí pod šikminami.

Koupelna zaujme především originálními italskými obklady s pestrými dekory, které k sobě velmi pěkně ladí. Obklady stěn doplňuje skvěle vypadající dlažba od Rako. Bílé vintage skříňky dotváří mírně rustikální styl celé místnosti.