Zařizujete si kuchyň? Nebojte se barev!

Magdaléna Nečasová
20. Březen 2017

Plánujete zařídit si novou kuchyň? Rekonstruujete Vaši starou? Nechcete se držet nudných šedých odstínů a přejete si, aby kuchyň žila

V tom případě jste na správném místě. V tomto článku najdete několik různých tipů, jak vytvořit barevný vzhled místnosti bez toho, aniž by se stala kýčem. 

Pokud máte strach experimentovat s barevným nábytkem a bojíte se, že by Vás barva mohla po nějaké době začít nudit, zvolte kuchyňskou linku bílé nebo světlejší barvy

Můžete se inspirovat módním trendem kuchyňských linek ve vysokém lesku (viz foto), nebo se držet klasiky. Faktem je, že k bílé barvě se hodí všechny odstíny. V tento okamžik je na Vás, jaký doplňující tón si zvolíte. 

Méně invazivním způsobem, jak rozzářit kuchyň barvami, je nátěr stěny. Pokud máte kuchyň obývací, můžete zabarvit jen rohy místnosti a pokud ne, nic nebrání tomu vymalovat kuchyň po celém obvodu. Právě výhodou nátěru je ta skutečnost, že odstín můžete kdykoliv změnit. 

Následně můžete přidat jakýkoliv doplněk nebo například židle stejné barvy a živá kuchyň je na světě. 

Dále je možná kombinace nátěru a tapety

V tomto případě interiérového řešení (na fotografii) je kuchyňská linka ve dvou odstínech, kdy ten světlý opět nabízí široký rozsah barev, kterými můžete místnost zkrášlit. 

Pokud máte pocit, že nátěr není ten směr, kterým se chcete vydat, popřemýšlejte o barevných kachličkách nebo skleněných dlaždicích
Je jen na Vás, v jakém množství a rozsahu obklad využijete. 

Inspirací Vám může být tahle kuchyň (viz foto), kdy byly stěny obloženy až do výšky stropu a musíte uznat, že tohle řešení je opravdu jedinečné.

Nebo máte snad pocit, že malování stěn a barevné obklady už nejsou v módě? V tom případě se nebojte odvázat a pořiďte si do kuchyně přímo barevnou linku, která dokonale vynikne v kombinaci s bílými stěnami a nebo podlahou (viz foto).