Zařízení pokojíčku na míru rovnou pro 3 děti

Inna J. Serba
4. Listopad 2018

O problematice jednoho dětského pokojíčku, který má sloužit více než jednomu dítěti jsme již psali. Často se o pokoj dělí dva sourozenci, ale co když je potřeba umístit do místnosti děti 3, dopřát jim svůj koutek soukromí a ještě musí pokoj splňovat všechny potřebné funkce na malé ploše? Může to být oříšek, ale i z mála se dá vytvořit mnoho. Máme pro vás inspiraci, jak si poradit s malou plochou pro více dětí. Následující realizace zařízení dětského pokoje pro 3 děti je dílem architekta Tibora Csukáse.

Cílem projektu bylo uspořádat pokojík co nejefektivněji pro všechny děti. To znamená spojit zde 4 funkce – prostor na spaní pro tři děti, úložné prostory na oblečení a hračky, prostor na hraní a také prostor na pracovní činnosti jako domácí úkoly apod. Samozřejmostí bylo také poskytnout každému dítěti alespoň malý kousek soukromí. A aby požadavků nebylo málo, vše se muselo vejít do celkem nevelikého prostoru.

Hlavní výhodou místnosti je její výška přes tři metry, díky čemuž se podařilo umístit všechny tři postele netradičně nad sebe. Jako pohodlný a bezpečný přístup k postelím v patře se zvolilyschůdky, které jsou také multifunkční – slouží jako police na hračky.

 

Jednotlivé postele mají v čele hluboké police, kam se pohodlně vejdou všechny dětské poklady nebo se sem dá umístit i menší domácí mazlíček například v teráriu. Na zadní stěně je prostor pro nástěnné textilní kapsáře. Každá postel tak poskytuje dětem potřebné soukromé prostředí, kde se může cítit příjemně.

Pokojíček působí vzdušně a lehce, zároveň je navržen tak, aby dětem sloužil mnoho let. Byly zde použity svěží pastelové barvy připomínající moře a slunce. Na stěnách jsou použity kvalitní grafické samolepky zvířat, které celý prostor oživují a zároveň podporují dětskou fantazii. Jejich výhodou je zároveň fakt, že v budoucnu se mohou snadno obměnit.