Zapařte (se) v designovém altánu či sauně

Luci Bečková
16. Červenec 2015

        Každý má své místo někde jinde. Někdo na gauči před televizí, jiný v garáži, další v tělocvičně a jsou tací, co žádné nemají a nezbývá jim ani čas ho hledat. Ing. arch. Petr Šindelář poptával firmy a hledal TO svoje vysněné místo tak dlouho, až si ho na zahradě postavil sám. Pro sebe, pro kamarády, pro blízké.

 

        Místo naplněné klidem a harmonií, zároveň ale otevřené a volné - jako let káňat, která krouží kolem. Ta pana inženýra inspirovala natolik, že dle nich zvolil také název svých produktů. KIJUKIJU volají děti na káňata. A ona jim rozumí a v letu odpovídají: KIJUKIJU. Dopředu jej žene myšlenka, že každý to své místo potřebuje a víra v to, že to jeho funguje. Teď ho tedy přináší i vám.

 

        Jeho cílem je dělat architekturu lehce pochopitelnou, jednoduchou a přirozeně funkční. Úspěchy dokládají také každoroční ocenění. V letech 2013 a 2014 se jednalo o výběr realizací do Ročenky dřevostaveb a v roce 2015 si třetí místo BEFFA (Building Efficiency Awards) zíkala dřevostavba Dům s Lípou. Přesvědčit se můžete sami v novém ateliéru nedaleko Zbraslavi.

 

 

        KIJUKIJU nabízí nepřeberné množství variant a detailů, které ze sauny vytvoří přesně to místo, které pro ideální odpočinek potřebujete. Stačí si jen vybrat: zeleň na střeše, posuvné stěny nebo římské rolety v odpočívárně zajišťující dokonalé soukromí, vyfrézovaný monogram nebo celá oblíbená knížka.

 

        Nejlepší volbou jsou dle výrobce kamna na dříví. Vyznačují se lepší distribucí tepla, romantickým pohledem na plápolající oheň a zahrada vám navíc poděkuje, že do ní nekopete další kabel.

 

 

        Nejenže HNÍZDO symbolizuje bezpečí, rodí se v něm i nové životy. Toto jméno si vysloužila sauna s hřejivým teplem domova, ze které vyjdete znovuzrození. Nosná konstrukce odpočívárny sestává z modřínových prken, samotná sauna je konstruována ze smrkových hranolů a na stěny interiéru i exteriéru jsou použity smrkové biodesky.

 

        Pro bázlivé duše, které stále kruhově plachtí, volně padají a opět stoupají je zde LET VZHŮRU. Dále je v nabídce LET PÁDEM, sauna zvenčí obložená modřínovými prkny. A proč právě modřín? Je jediným jehličnatým stromem, který na zimu opadává. Aby po sauně díky zchlazení zimou starosti opadaly z hlavy jako jehličí z modřínu.

 

 

        Altány KIJUKIJU jsou navrženy tak, aby dokonale splynuly s vaší zahradou. Nic tak nestojí mezi vámi a harmonií přírody kolem, zatímco vy si užíváte pocit dokonalého soukromí.

 

        Můžete volit ze tří variant. Nechte své myšlenky proudit vzduchem sem a tam. Některé VÍTR odvane, jiné zase přivane. Určitě znáte ten pocit, kdy jen tak sedíte a nevnímáte čas, protože je vám zkrátka dobře... když v tom si všimnete, že už svítá. V altánku zvaném SVÍTÁNÍ bude čirou radostí vidět první sluneční paprsky dne. Vnímat skutečnou podstatu světa kolem nás, předávat učení beze slov, přímo od mysli k mysli, od srdce k srdci... tomu se říká dokonalý ZEN.

 

Tři nějvětší PRO altánů a saun KIJUKIJU

 

  1. Šetrnost - Žádný beton, žádné následky pro zahradu. Stavba je založena na zemních vrutech.
  2. Práce zlatýma českýma ručičkama z voňavého dřeva
  3. Rychlost - Za tři dny je vše hotovo.

       

        "Z designových saun a altánů KIJUKIJU se vám nebude chtít vracet zpátky domů. Jsme posedlí detaily, vše podřídíme na míru vašim požadavkům, máme dokonalé zpracování i perfektní servis," říká Ing. arch. Petr Šindelář.