Zakřivená střecha a přirozené světlo

Kristián Baláž
26. Únor 2017

Zahradní domov značící soukromí a krásné prostředí na veřejných očí vzrůstá v Seattlu, Washington. Tato moderní stavba navržena Balance Associates Architects interpretuje tak, jak by měla domácí zahrada organizovaná do životního stylu. Chloubou budovy je její světlo, které povzbuzuje tvar v předměstské čtvrti, díky její domácnosti se zakřivenou střechou, která se liší od sousedních staveb.

Architekti vysvětlují, jak jsou oba domy uspořádány. '' Uspořádány jsou tak, aby využívali rozsáhlou zahradu a potok, který má hojnou lososí populaci. Představte si, že lososí proud protéká ve vaší nemovitosti, a vás baví sluneční jistky ve vodě. Poté se můžete v klidném stavu vrátit do osvětleného domu zcela uvolnění a plní energie. '' - Dvojitá výška sociálního prostoru, maže vizuální hranici mezi funkčně propracovaným interiérem a pečlivě upraveným venkovem.

Vidět zde je také možné, více a více lidí oblibující si domov zaplavený světlem. Je to přeci inspirace viděna jako řešení, nebo jako domov s patentovaným okenním systémem, který se posouvá za roh. Ale v případě těchto dvojčat zahradních domů, je jeho zahřátí závislá na dřevěné sbírce okenních rámů vytvořené podle přírodní atmosféry. Dřevěné stropy dokončují přírodní inspiraci, lehce vyplněnou ve společenských prostorách.

''Zakřivené střechy a podobné vnější materiály pomáhají navázat vztah mezi dvěma domy. Stavební konstrukce a krajina jsou určeny k rozmazání hranic mezi vnitřním a venkovním prostorům. Oba domy jsou postaveny z unikátního a konkrétního stavebního bloku, který je vyroben z dřevní štěpky, která umožňuje plášti budovy zůstat propustný pro vodní páru. Zdravý domácí materiál a postupy jsou použity v obou domech.''