Zajímavý dům hrající si s geometrií

Romana Nováková
25. Říjen 2018

   Stavba vyniká především svým neobvyklým tvarem a konstrukcí. Je navržena L3P Architects studiem ve spolupráci s Bona + Fischer Engineers Office AG. K dispozici měli pouze malý prostor, 291 metrů čtverečních v Dielsdorfu ve Švýcarsku a řešením byla fantazie. Tento dům je plný překvapení, počínaje podzemním vchodem, pokračujíc betonovou knihovnou, houpací sítí, nádhernou čítárnou a dalšími pokoji. 

 Ze začátku se může zdát tato rezidence chladná, ale s každým detailem si ji zamilujete. Neobvyklý tvar tvoří nové příležitosti. Centrální svislá stěna je hlavní nosný prvek a další prostory jsou na ni navázány stejně jako Lego kousky, které jsou vzájemně propojeny. 

Betonové schodiště Vás zavede do další části domu. Přes obývací pokoj se dostanete do krásně fialové kuchyně. Tyto dva pokoje jsou spojeny houpací sítí, která slouží jako ideální místo k odpočinku, kde si můžete vyčistit hlavu po těžkém dni.  

V hlavní ložnici také můžeme najít vanu, která slouží ke zvýšení pohodlí. Hned vedle je modrá koupelna s elegantním umyvadlem.