Zajímavé perníkové nápady na vánoční dekoraci

Dominika Tesárková
10. Prosinec 2016

Dostaňte se do vánoční nálady ještě před svátky. Nápady, jak si užít výroby vánoční dekorace. Perníček je jedním ze symbolů Vánoc po celém světě. Skoro všichni se chystají na jejich pečení, které dychtivě očekávají malé děti. Nic nenavodí sváteční atmosféru tak jako vůně teplého perníku a horké čokolády. A nic nevytvoří hřejivý a útulný domov jako vánoční perníkové ozdoby. Jednoduše bez perníčků by to nebyly ty pravé Vánoce.

 

Možná máte spojený motiv perníčků jen jako tvar vánočního cukroví, ale je to také velmi oblíbeným prvkem i mimo kuchyň. Perníková dekorace dodá sváteční výzdobě speciálního ducha. Zamilují si je jak děti, tak dospělí.

 

Perníček se objevuje na dekoracích, balícím materiálu, přáních, cukroví, dekoraci interiéru, vánočních stromečcích a všude jinde, kde Vás napadne. Tento motiv nemusí být jen jedlý, ale také ze dřeva, textilu, papíru, nebo jako háček na dveřích. Není jednoduší, efektivnější a roztomilejší dekorace, do jejíž výroby se mohou zapojit i ti nejmladší.

Perníčkové ozdoby na stromeček mohou mít velké spektrum způsobů jejich dekorace. Stačí jen do nich před upečením udělat dírku na šňůrku a máte dokonalé originální ozdoby. 

 

Navíc ani v jejich tvarech se meze nekladou, je jen na Vás zda budete mít hvězdičky, srdíčka, vločky nebo malé stromečky. Vyrobte si vlastní jedlé ozdoby a nalaďte se na vánoční atmosféru.