Zajímavá přeměna bytu ve stylu Taipei

Romana Nováková
26. Únor 2015

   Archlin Studio se zhostilo zajímavého projektu předělat byt, nacházející se v národním parku Yangming, Taipei, Tchaj-wan, na taipei. Z bytu je nádherný výhled na malebné Mt. Shamao. Výhledu ovšem bránily časté sloupy nebo stěny.  Majitelé si toho byli vědomi, a tak kontaktovali designérské studio, aby mohli spojit venkovní přírodní prostředí s vnitřním prostorem a maximalizovat množství přirozeného světla. 

 

   K odstranění "rozstříštěného" výhledu omezujícího prostor zbourali pevné stěny v obývacím pokoji a vestavěné pohyblivé průhledné knihovny mezi studovnou a kuchyní. Efektivné tak propojili prostory. Podobný postup byl realizován i ve dvouch ložnicích, které se nacházejí v zadní části bytu. Posovné dřevo tvořené dýhovými panely se používá jako náhrada tradičních pevných dveří. 

 

   V bytě byly zvoleny jemné odstíny barev a přírodní materiály, jako je dřevo, kameny. To vedlo k souznění s okolním prostředím. Průběh rekonstrukce můžete vidět na fotografiích, kde je srovnání stavu před proměnou a po ní.