Z mýdlové továrny se stal krásný prostorný loft

Ondřej Bělica
10. Duben 2017

V severní části čtvrti Manhattanu, zvané Tribeca,  vybudoval Andrew Franz Architect PLLC krásný loftový byt napojený na venkovní prostředí. Celá tato čtvrť se v posledních letech transformovala ze zanedbaných skladišť v sérii lukrativních obytných celků. Po vzoru SoHo se zde stěhují alternativci a umělci ve stále vyšším počtu.

 Architekti se postarali o kompletní architektonické i interiérové řešení. Těžištěm návrhu byl dialog mezi současností a historií, tím celé rezidenci přidali na atraktivitě. 

Navíc si můžete prohlédnout Manhattan ze svě vlastní střešní zahrady... 

Loftový byt se pyšní svou industriální minulostí. Vytváří tak autentické prostředí pro doplnění moderních prvků do svých zakonzervovaných částí. Zachováno bylo ocelové schodiště i  dřevěný trámový strop, který prošel celkovou povrchovou úpravou, . Konzervace se dočkala také původní cihlová stěna, ta jakoby uchovávala tajemství celé éry fungování továrny.

Vybavení domácnosti na sebe výrazně neupozorňuje. Vše je laděno v pastelových odstínech a jemně koketuje s nádechem retro stylu.

Kombinace rudé a zelené připomíná vkus krásné Amélie z Montmartru.

Vyjděte jen pár schodů a ocitnete se na zapuštěné střešní terase, která komunikuje s exteriérem i interiérem bytu. 

Soukromá uzavřená terasa je bezprostředně propojena s vnitřkem bytu, zároveň můžete vstoupit o úroveň výše. Tam se nachází otevřená střešní zahrada s výhledem na celý Manhattan.

Mezonetovou terasou vstoupíte dále až na střešní zahradu, která je bohatě osázená zelení. Z ni můžete vidět dokonce i slavný Brooklyn Bridge.

Je úžasné, jak se stará tovární hala dokázala metamorfovat v luxusni bydlení.

Není náhodou, že mezi 12 500 registrovanými obyvateli bloku najdeme 600 slavných Hollywoodských celebrit.