Z bytu na Letné dýchá První republika

Dita Pfeferová
8. Březen 2017

Rekonstrukci sto let starého bytu se architekti ze studia29 věnovali s jasným cílem: vytvořit moderní prostor s maximálním využitím původních prvků. Po vysokém nasazení architektů, ale i odhodlání klientů se z bytu, který prodělal necitlivé zásahy hlavně v 60. a 70. letech minulého století, podařilo vytvořit opravdu kouzelný prostor, pojící staré s novým, klasické s moderním.

 

Právě přítomnost původních prvků, které bylo pro tento účel nutné pečlivě restaurovat, činí z bytu ojedinělý prostor s klidným duchem první republiky. Štukový strop, původní dlažba i příjem objemu světla z arkýře perfektně korespondují s vybavením, jehož velkou část majitelé bytu sehnali ve starožitnictvích a zachránili u kontejnerů. Skvěle ale korespondují i s úplně novým vybavením, tedy laděním interiérů kuchyně, koupelny, a novou knihovnou.

Knihovna je základem každého domova. V tomto případě bílá minimalistická knihovna dává vyniknout starožitnému křeslu H-269, navrženém ve 30. letech minulého století designérem Jindřichem Halabalou.

Stejně tak bílé hladké skříňky kuchyňské linky krásně  podtrhnou starobylost jídelní soupravy.

Čtěte také
Komentáře
XY
Krásně zrekonstruováno. Líbí se mi styl 20. let v kombinaci s moderním a zde se to opravdu povedlo. Jen mám takovou praktickou otázku. Nevšimla jsem si, čím se svítí nad kuchyňským stolem. :-)
Ilona H.
Dobrý den, musím pochválit tuto rekonstrukci. Velmi pěkné. Zároveň bych se chtěla zeptat, zda by bylo možné mi sdělit výrobce dlažby v chodbě/koupelně. Předem moc děkuji :) Ilona