Vytvořili nový prostor plný radosti, potěšení a zábavy

Dominika Tesárková
31. Březen 2018

Studio HAO Design vytvořilo nový prostor plný radosti, potěšení a zábavy v městě Kaohsiung City. Obvykle se stávají kavárny a bistra v centru města pro mladé páry s malými dětmi tabu. Tato mladá rodina, která se stala klientem architektů, se rozhodla nevzdat se svého života. Sice teprve poznávají život s malým dítětem, přesto se rozhodli pro odvážné bydlení vytvářející zábavný dětský prostor a zároveň akceptující jejich životní styl. Vznikl tak perfektně vybalancovaný byt, jak pro výchovu dítěte, tak velmi intimní.

 

Byt byl navržen pro malé dítě předškolního věku a rodiče s velikou vášní pro vaření. Jasným řešením byla volba otevřené kuchyně, ze které mohou rodiče stále kontrolovat dítě hrající si v obývacím pokoji. Ten slouží také jako dětská hrací místnost. Místnost je vybavena pohodlnými měkkými křesly a kulatými stolky.

 

Prostor je doplněn o veliké pásové okno, přes celou jednu zeď. Navíc je zde vytvořen široký parapet, umožňující příjemné posezení s výhledem na každodenní život taiwanského města.

Kuchyň a jídelna tvoří srdce bytu. Byly navrženy podle nejnovějších trendů. Je zde kuchyňský ostrov, pokrytý černými kachličkami, které jsou doplněny nebesky modrými dřevěnými skříněmi. Cílem byl především jednoduchý, praktický a oku lahodící design.

 

Pro podporu dětské kreativity jsou v bytě navrženy "tajné skrýše a místnosti", kde si děti mohou v soukromí hrát a tvořit. Dětský pokoj byt netradičně navržen v neutrálních barvách, jako je modrá, zelená a žlutá, které doplňují základní šedý beton. Prostor dětského pokoje je zábavný a hravý. Navíc je připravený k případným proměnám v průběhu let, jak budou děti růst a dospívat.